duminică, 3 decembrie , 2023

Un bărbat în vârstă de 62 de ani din comuna Lunca Banului, județul Vaslui, a fost reținut de polițiști pentru săvârșirea mai multor infracțiuni

Un bărbat în vârstă de 62 de ani din comuna Lunca Banului, județul Vaslui, a fost reținut de polițiști pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, printre care amenințare, distrugere și nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție. Incidentul a avut loc pe data de 24 iunie 2023, când soția bărbatului a sunat la numărul unic de urgență 112 pentru a reclama faptul că acesta a încălcat măsurile de protecție și a amenințat-o cu moartea.

Potrivit informațiilor furnizate de poliție, bărbatul avea împotriva sa un ordin de protecție emis de Judecătoria Huși în data de 29 mai 2023. Acesta era obligat să păstreze o distanță de minim 100 de metri față de soția sa și față de locuința acesteia. Cu toate acestea, în perioada mai 2022 – iunie 2023, bărbatul a încălcat repetat măsurile dispuse prin ordinul de protecție și a amenințat-o pe soția sa, agitând cu mâinile un topor și o furcă. De asemenea, acesta ar fi distrus diverse bunuri din gospodăria soției sale.

Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși au reușit să adune suficiente probe împotriva bărbatului, iar acesta a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore. Ulterior, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, Judecătoria Huși a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările în acest caz continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului. Este important de menționat că acest caz evidențiază dificultatea pe care mulți vasluieni o au în a se „acomoda” cu ordinul de protecție. Pentru unii, această măsură legală relativ recentă poate părea o simplă formalitate, iar ei consideră că pot amenința și vătăma persoanele lezate dacă sunt lăsați în libertate.

Ordinul de protecție este o măsură importantă pentru a asigura siguranța victimelor și pentru a preveni repetarea infracțiunilor. Este esențial ca toți cei implicați să înțeleagă seriozitatea și importanța acestui ordin și să îl respecte în totalitate. Încălcarea acestuia poate avea consecințe grave și poate duce la aplicarea unor sancțiuni mai severe.

Vezi si

Ziua Nationala va fi sarbatorita la Vaslui

Primăria Vaslui organizează spectacole de Ziua Națională doar  cu artiști și formații locale, în afirmare: Printre …

Comments are closed.