Un elev din Ramnicu Valcea, geniu al informaticii, vrea sa faca o masina pentru nevazatori

Un elev din Ramnicu Valcea a realizat un dispozitiv cu care nevazatorii pot sa vada cu ajutorul limbii si vrea sa inventeze un soft care sa porneasca computerul cu puterea mintii. Acum el lucreaza la un dispozitiv ce poate transforma orice masina intr-una ce poate fi condusa de orbi sau alte persoane cu dizabilitati.
ionut-budisteanu
Ionut Budisteanu are 19 ani si este elev al Grupului Scolar Oltchim Ramnicu Valcea. Ionut munceste si 14 ore zilnic, nu se uita la televizor, singurele carti citite sunt cele tehnice si nici macar nu are telefon mobil. „Sunt doar un elev pasionat si dedicat studiului, nu sunt un geniu si toate romanele si poeziile de dragoste eu le-am gasit in cartile de informatica”, a declarat, pentru Ziare.com, tanarul inventator.

De ce nu are telefon mobil? „Nu am telefon mobil deoarece stau in Ramnicu Valcea, intr-un oras cu o rata foarte mare de criminalitate informatica este foarte usor ca cineva sa afle numarul meu de telefon si dupa aceea sa imi propuna sa clonez carduri si mai stiu eu ce”, spune Ionut.

Nici prietena nu are si nici nu a avut vreodata. „Nu am avut prietena niciodata, probabil nu a venit timpul deoarece momentan sunt un elev si alta este ordinea de prioritati”, spune Ionut.

In schimb, are zeci de premii internationale, de la 16 ani este membru al Association for Computing Machinery din SUA, o asociatie care numara peste 20.000 de membri, in special profesori universitari.

Aurelia Budisteanu, mama sa, ne-a explicat ca este inca elev la 19 ani pentru ca l-a dat la scoala la opt ani. „Era foarte micut si l-am dat la scoala mai tarziu”, ne-a spus doamna Budisteanu. In paralel cu liceul, Ionut preda un curs de inteligenta artificiala si aplicatiile sale in economie la Universitatea Constantin Brancoveanu din orasul sau.

Citeste continuarea articolului pe www.ziare.com

Vezi si

Profesorii vasluieni intră în grevă de avertisment: timp de două ore, nu vor intra la ore!

GREVĂ… Sindicaliștii din învățământ au anunțat că, începând de mâine, vor intra în grevă de …