Un iesean a inventat „casa evantai”, o locuinta pe care o poti construi in mai putin de o ora!

Un profesor din Iasi a inventat o locuinta foarte ieftina si care se poate strange intr-un pachet. Pentru acest concept recolutionar, acesta a fost recompensat cu medalia de aur la unul dintre cele mai mari saloane de inventica din lume

casa-evantai_size1

Impreuna cu o echipa de cercetare de la Facultatea de Constructii si Instalatii din cadrul Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi“ Iasi, profesorul Alexandru Stanila a obtinut medalia de aur in cadrul Salonului de Inventica Macau, China, editia 2013, pentru proiectului unei „Cladiri compacte expandabile usor de transportat“.

Cunoscut in lumea inventicii din Romania ca fiind unul dintre cei mai importanti oameni de stiinta, Alexandru Stanila a pus la punct o constructie care seamana cu un… evantai.

De fapt, este vorba despre un container cu o lungime initiala de sase metri si o latime de 2,5 metri. Constructia isi creste volumul telescopic prin desfacere in ambele laturi si poate ajunge pana la o suprafata utila de 46 de metri patrati. Poate fi atasata unui autoturism si remorcata oriunde doreste proprietarul. In interior, exista o baie, bucatarie, dormitor si sufragerie, relateaza Adevarul.

casa-eva2

Casa-evantai costa mai putin de 13.000 de euro, iar in interior, dupa expandare, paturile si dulapurile din dormitor se pliaza automat. Singurele elemente de mobilier care trebuie montate dupa deschidere sunt fotoliile din burete si masa extensibila din sufragerie. Cu toate acestea, durata totala pentru instalarea case nu dureaza, cumulat, mai mult de o ora.

Sursa: Antena 1

Foto: Adevarul

Vezi si

NOI MĂSURI DE RELAXARE DE LA 1 AUGUST, PURTAREA MĂȘTII RĂMÂNE OBLIGATORIE

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, că masca de protecție va rămâne obligatorie …