Un război mai curat. Rachetele Tomahawk folosesc un combustibil pe bază de porumb

Acest nou tip de combustibil face parte din strategia Armatei SUA de a-și limita dependența de combustibili fosili.

4_rachete_tomahawk

Complexul militar american este un consumator important de combustibili fosili, iar asta, pe termen lung, se poate transforma într-o vulnerabilitate. În căutarea unor soluții pentru această problemă, oamenii de știință de la Laboratoarele Naționale Los Alamos au creat un combustibil pentru rachetă pe bază de porumb, notează Popular Mechanics.

Acest combustibil folosește una dintre cele mai importante culturi agricole din SUA și a fost creat pentru a fi folosit de către rachetele Tomahawk. Acestea sunt proiectate să zboare la altitudine mică pentru a nu fi detectate de către radare din această cauză acestea sunt amplasate pe 145 nave și, conform experților, sunt o parte importantă a arsenalului militar american.

Rachetele Tomahawk

1, Tomahawk folosește un motor cu turbină , care asigură o viteză superioară și care este alimentat cu un combustibil numit JP-10. Producerea acestui combustibil se dovedește a fi un proces destul de complicat în care sunt folosiți chiar și acizi. Noul combustibil pe bază de porumb este produs într-un mod mai simplu și este astfel mai puțin poluant.

Acest nou tip de combustibil folosește un produs secundar al procesului prin care este obținut etanolul din porumb. Analiștii sunt de părere că astfel, producătorii civili vor avea un motiv suplimentar să se implice pe această piață.

Cercetătorii sunt de părere că noul combustibil va scădea chiar cu 50% prețurile pentru JP-10 și că există posibilitatea ca această inovație militară să fie adaptată, în cele din urmă, și pentru transporturile civile.

Vezi si

3 alimente surprinzător de bune pentru inimă. | NUTRIȚIE

O dietă sănătoasă reduce foarte mult riscul de probleme cardiace, pentru că influențează greutatea, tensiunea …