sâmbătă, 4 decembrie , 2021

Vasluian întors din Germania, plasat în izolare sub acelasi acoperis cu femeia pe care a maltratat-o ani de zile

În judetul Vaslui, frica de coronavirus anuleazã orice ordin de protectie eliberat de politie. O demonstreazã cazul unei femei din comuna Deleni, care sâmbãtã dimineata s-a trezit cu fostul ei sot în locuintã, desi bãrbatul avea ordin sã nu se apropie la mai putin de 100 de metri de ea. Bãrbatul tocmai se întorsese de la muncã din Germania, si pentru cã venea dintr-o zonã afectatã de coronavirus, autoritãtile au decis sã-l plaseze în izolare la domiciliu. Camelia Mutu spune cã fostul ei sot e la al treilea ordin de protectie eliberat de politisti, dupã ce pe primele douã le-a încãlcat fãrã sã-i pese de consecinte. Acum femeia este nevoitã sã stea si ea în izolare, sub acelasi acoperis cu cel care a maltratat-o ani de zile.

Domestic violence

Teama de coronavirus creeazã niste situatii pe care autoritãtile statului român nu stiu cum sã le gestioneze. Ordinul potrivit cãruia toti cei care se întorc din strãinãtate trebuie plasati în izolare la domiciliu i-au fãcut pe politistii vasluieni sã ia o decizie stranie si în acelasi timp periculoasã pentru o femeie din comuna Deleni. Ani de zile, Camelia Mutu a trãit un cosmar alãturi de sotul ei, care o maltrata cu regularitate. În ultimul an, aceasta a reusit sã obtinã mai multe ordine de protectie cu ajutorul cãrora l-a tinut pe agresor departe de ea, însã situatia s-a agravat din nou sâmbãtã, când bãrbatul s-a întors de la muncã din strãinãtate. “Eu am trei ordine de protectie împotriva lui. Ultimul a fost eliberat în luna decembrie 2019 si este valabil sase luni. Potrivit acestui ordin, pânã în luna iunie 2020, fostul meu sot n-ar trebui sã se apropie la mai putin de 100 de metri de mine. Am ajuns la al treilea ordin pentru cã nici pe celãlalte douã nu le-a respectat. De fiecare datã se întorcea acasã si fãcea scandal, se lua de mine. Sâmbãtã eram la bucãtãrie, fãceam mâncare, când deodatã m-am trezit cu el în casã. S-a întors de la muncã din Germania si autoritãtile, probabil, au decis sã-l plaseze în izolare la domiciliu. Eu, pentru cã am acel ordin de protectie, am pus mâna pe telefon si am sunat la politie. Era ora 11. Echipajul a venit pe la ora 16:00. Pânã atunci putea sã mã si omoare. Trecând peste asta, când au ajuns le-am dat politistilor telefonul sã vorbeascã cu avocatul care mã reprezintã în procesul de partaj, dar au refuzat. Mi-au spus cã nu au ce sã facã pentru cã fostul meu sot trebuie sã stea în izolare la domiciliu. El figureazã cu domiciliul aici, e adevãrat, dar nimeni nu s-a mai uitat la acel ordin de protectie si la ce comportament a avut pânã acum”, a declarat Camelia Mutu. Ca si cum acest lucru n-ar fi fost de ajuns, de sâmbãtã, odatã cu revenirea fostului ei sot din Germania, si femeia a fost bãgatã în izolare la domiciliu. “Acum îmi este teamã sã stau în casã cu el, stau mai mult plânsã, nu mãnând nimic, nu pot sã dorm. Nu am voie sã ies la magazin sã-mi iau o pâine, pentru cã din momentul când el a intrat pe poartã, si eu am intrat în izolare cu el. Pânã sã se întoarcã el, eu nu am avut probleme, puteam sã ies din casã, acum trebuie sã stau si eu închisã. Asta e legea în tara noastrã, trebuie sã stau sub acelasi acoperis cu cel care m-a maltratat ani de zile.”

Dosar penal pentru nerespectarea ordinului de protectie

Contactat telefonic, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui ne-a declarat cã situatia de la Deleni este monitorizatã de politisti si autoritãtile sanitare, iar în cauzã a fost întocmit si un dosar penal. “Am fost sesizati în cursul zilei de sâmbãtã, de cãtre o femeie, cã fostul ei sot a încãlcat prevederile ordinului de protectie. În cauzã a fost deschis un dosar de cercetare penalã su aspectul nerespectãrii prevederilor ordinului de protectie si se fac cercetãri. Noi am luat act de aceastã situatie, am informat toate institutiile publice care au atributii în acest sens, având în vedere cã persoana care ni s-a indicat s-a întors de curând din strãinãtate si a intrat în autoizolare la domiciliu. Situatia este, în continuare, monitorizatã de cãtre autoritãti”, ne-a declarat Bogdan Gheorghitã, reprezentatul IPJ Vaslui.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/vasluian-intors-din-germania-plasat-in-izolare-sub-acelasi-acoperis-cu-femeia-pe-care-a-maltratat-o-ani-de-zile

Vezi si

Studiu Leo Burnett | Când vine vorba despre vaccinarea împotriva Covid-19, există, într-adevăr, doar două Românii?

În contextul unor dezbateri tot mai aprige duse de cei pro- și anti-vaccinare împotriva Covid-19, …