Vasluiencele Ioana Mocanu si Alexandra Baciu, premii importante la etapa nationalã a Concursului „Memoria Holocaustului”

Reprezentantele judetului Vaslui au obtinut rezultate foarte bune la etapa nationalã a Concursului „Memoria Holocaustului”. Ioana Mocanu si Alexandra Baciu s-au întors acasã cu Mentiune, ambele reusind sã se claseze în top 10. Ioana a ocupat locul V pe tarã, cu media 9,20, iar Alexandra, locui VII pe tarã, media 8,60. Prima elevã învatã la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” din Vaslui si este coordonatã de profesorul Dogariu Tiberiu, iar cea de-a doua, la Scoala Gimnazialã „Dimitrie Cantemir” Vaslui si este îndrumatã de profesoara Selaru Cristina. Deschiderea si festivitatea de premiere au avut loc în Aula Magna a Academiei de Stiinte Agricole si Silvice „Gheorghe Ionescu Sisesti” din Bucuresti, la premiere fiind prezent si ministrul educatiei, Sorin Câmpeanu. Programul concursului a inclus si o vizitã la Templul Coral si Muzeul Comunitãtilor Evreiesti din Bucuresti.

Ioana Mocanu ne-a dezvãluit cum a fost si experienta participãrii la acest concurs: „Pentru mine participarea la etapa nationalã a concursului Memoria Holocaustului a însemnat mai mult decât competitia în sine, a reprezentat o experientã unicã. Faptul cã am putut sã cunosc oameni diferiti, uniti prin pasiunea pentru istorie, sã leg prietenii, sã experimentez viata într-un campus si, mai ales, sã descopãr comunitatea evreiasca mai bine decât o pot face din cãrti… Toate acestea sunt oportunitãti pentru care sunt foarte recunoscãtoare. Bineînteles, obtinerea unui punctaj bun si a unui premiu a fãcut experienta cu atât mai reusitã. Consider, însã, cã adevãratii cîstigãtori sunt cei care au înteles cã scopul concursului nu este doar cel de a ne testa cunostintele, ci de a forma caractere, o viitoare generatie care sã nu repete greselile trecutului”, a declarat Ioana.

Citește mai mult: https://www.vremeanoua.ro/vasluiencele-ioana-mocanu-si-alexandra-baciu-premii-importante-la-etapa-nationala-a-concursului-memoria-holocaustului/

Vezi si

Avionul Londra – Chisinau a aterizat de urgenta la Iasi din cauza unei alerte cu bomba

Avionul companiei WIZZ AIR care opera cursa Londra-Chișinău a aterizat de urgență pe Aeroportul Internațional …