miercuri, 27 octombrie , 2021

Vasluienii campioni europeni la taekwon-do!

Echipa României, din care au făcut parte şi 13 sportivi din Vaslui, a strălucit la Campionatul European de taekwon-do, de unde s-au întors cu tolba plină de medalii. Sportivii pregătiţi de antrenorul vasluian Mihai Hondru au obţinut nu mai puţin de opt medalii de aur.
medalii
Campionatul European de Taekwon-do s-a desfăşurat în perioada 28 aprilie – 1 mai, la Tampere (Finlanda), Echipa României a reuşit cea mai bună participare la un Campionat European.

Lotul naţional, care i-a avut printre antrenori şi pe vasluienii Mihai Hondru şi Marius Ionicescu, s-a clasat pe locul doi în clasamentul general, cu opt medalii de aur, şase de argint şi şapte de bronz. Vasluiul a avut şi 13 sportivi în lot, 11 proveniţi de la CS “Liga de Est”  şi doi de la CS “Sulsa”.  Cea mai importantă performanţă a României a fost obţinută de Marcel Miron, sportiv al CS Liga de Est.

Vasluianul a devenit pentru a zecea oară campion european în proba de tehnici speciale, un record greu de egalat. El a contribuit şi la medaliile de bronz obţinute la echipe, în proba de tehnici speciale. Alături de Marcel Miron au evoluat şi vasluienii Ştefan Frăţian, Alexandru Coroi şi Alin Zaharia. La individual, Adelina Mihai a devenit vicecampioană europeană la spargeri forţă, feminin, junioare. Ea a mai obţinut o medalie de bronz la luptă, -55 kg, iar cu echipa feminină de tehnici speciale a devenit campioană europeană, alături de Miruna Lupaşcu, eleva de aur a Şcolii ”Constantin Pafene” din Vaslui. Titlul european l-a mai obţinut şi cu echipa de spargeri forţă, alături de Maria Popa.

ot la juniori, Mircea Hondru a devenit campion european cu echipa la tehnici speciale. La senioare, Andra Gheţeu este campioană europeană pe echipe, la spargeri forţă, iar la tehnici speciale a obţinut medalia de argint pe echipe.

Sursa:Adevarul.ro

 

 

Vezi si

Primăria Găgești, prima instituție din județ care calculează automat taxele locale online și le încasează prin portalul de e-Guvernare

Primăria Găgești oferă posibilitatea plății tuturor taxelor locale și a amenzilor de pe orice dispozitiv …