miercuri, 8 februarie , 2023

Vasluienii cer intervenția președintelui Iohannis în cazul părinților din Negrești, care au fost arestați în Danemarca!

Doi români, soț și soție, au fost arestați, zilele trecute, în Danemarca, cu suspiciunea că și-au maltratat copilul în vârstă de o lună, după ce bebelușul a ajuns la spital cu hemoragie craniană. Sorana Rotundu, mama băiețelului, este din Negrești și se trage dintr-o familie foarte respectată, cu credință în Dumnezeu, motiv pentru care toată lumea crede că arestarea ei și a soțului reprezintă un grav abuz din partea statului danez.

“Au fost arestați pe motiv că bebelușul a avut rele tratamente asupra părinților. De asta sunt ei acuzați, că au scuturat copilul și în urma scuturării s-a ajuns la hemoragie craniană. Părinții susțin că sunt nevinovați și nu au scuturat copilul. Copilul nu a fost scuturat și s-au oferit cele mai bune condiții”, a declarat Beniamin Ciobotaru, fratele Soranei.

Ecoul acestui caz s-a răspândit în toată Europa. Multe voci susțin că autoritățile daneze au procedat corect atunci când au decis separarea bebelușului de familie, însă sunt și foarte multe opinii opuse, taxând această măsura ca un imens abuz. Și autoritățile române au reacționat în acest caz, însă mai mult cu mănuși de catifea. Ambasadorul României în Danemarca, spre exemplu, a declarat că statul român a demarat procedurile pentru repatrierea bebelușului, iar părinților li s-a recomandat serviciul unui avocat, pentru a-i ajuta să iasă din închisoare.

Și Ministerul Familiei, prin vocea ministrului Gabriela Firea, a cerut, luni , aducerea în țară a bebelușului internat în Danemarca, atunci când starea de sănătate va permite acest lucru, pentru că “menținerea în familia extinsă a unui copil este o opțiune mai bună decât plasarea într-o instituție sau familie străină”, precizează Firea. 

Nemulțumiți de felul cum instituțiile statului român își fac treaba în acest caz, vasluienii, în special cei din orașul Negrești, care cunosc familia mamei foarte bine, cer chiar președintelui Klaus Iohannis să intervină și să ceară eliberarea din închisoare a celor doi tineri. 

“Așa cum unii străini care provoacă accidente pe străzile din România sunt imediat urcați în avion și repatriați în țările lor de origine, fără a fi trași la răspundere conform legilor noastre, așa să ceară și instituțiile românești repatrierea celor doi tineri și a copilului lor. Nu e posibil să trimiți oameni după gratii neavând vreun indiciu că ar fi comis ceva greșit”, se arată într-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

Citeste mai mult

Vasluienii cer intervenția președintelui Iohannis în cazul părinților din Negrești, care au fost arestați în Danemarca! (VIDEO)

Vezi si

În „Săptămâna verde”, preșcolarii și elevii vor derula activități de protejare a mediului

Din acest an școlar, preșcolarii și elevii, coordonați de educatoare, învățătoare și profesori, vor putea …