miercuri, 24 aprilie , 2024

VASLUIENII CER MODIFICAREA STRANDULUI!

Sute de vasluieni sunt revoltati de drama prin care trece familia Cretu si de moartea lui Dãnut Cretu, tânãrul de 14 ani care s-a înecat, duminica trecutã, la strandul municipal.

strand_vaslui1

Mai multi locuitori au lansat o petitie pe site-ul petitieonline.com, care a strâns deja în jur de 250 de semnãturi. “Dupã foarte multi ani, astept o schimbare în bine a acestui strand, eu am îndrãznit a-l numi GROAPA MORTII, si nu degeaba am spus asta, s-au curmat destine si vieti în acel loc blestemat, ne-am pierdut copiii, domnilor, aveti puterea încã de a mai schimba ceva, iar dacã nu aveti competenta necesarã atunci închideti-l, nu îi mai vãd rostul. Sunt mama unei victime si îmi asum cele mentionate mai sus”, spune o femeie, pe acest site. “Din ce am înteles se va pune o plasã care limiteazã adâncimea aia de 5,8 metri sau niste balize. Eu nu sunt de acord cu distrugerea strandului, e usor de distrus, dar de fãcut nu o sã mai facã nimeni un strand de la zero, strandul din Vaslui e cel mai adânc din Moldova, cu 5,8 metri adâncime”, explicã un vasluian.

Daniel Dascãlu, unul dintre cei care au semnat petitia, spune: “Ca cetãtean Român, nãscut si crescut în orasul Vaslui, în deplinãtatea facultãtilor mintale si cu amintiri despre alte accidente fatale, petrecute la aceastã jenã publicã si socialã, denumitã “strand”, subscriu la cererea locuitorilor din Vaslui, ca strandul comunal, devenit afacere supervizatã de Primãria Localã, sã fie transformat într-un loc de relaxare public. Asta înseamnã apã curatã, schimbatã la cel putin o sãptãmânã, dezinfectatã zilnic, dar, mai ales, supravegheat de oameni ce pot acorda mãcar primul ajutor in caz de înec… si nu prin înec în halba de bere”.

Duminica trecutã, un adolescent s-a înecat în strandul municipal, iar trupul sãu a fost scos de pompieri dupã aproape douã ore. Copilul de 14 ani nu stia sã înoate, dar a intrat, din gresealã, în zona de bazin unde apa mãsoarã 5 metri adâncime si s-a scufundat. Crezând cã e o glumã, prietenul sãu a dat alarma dupã minute bune, iar dupã ce l-au cãutat printre oameni si i-au gãsit telefonul pe mal, responsabilii strandului au admis cã e posibil ca bãiatul sã se fi înecat. Trecuse aproape o orã. Medicii nu au putut decât sã constate decesul.

Liceeanul Dãnut Cretu a fost condus pe ultimul drum de sute de vasluieni, joi, oameni care au postat internet o petitie cãtre Consiliul Judetean si primãrie, în care cer sã se ia mãsuri drastice. Petitia locuitorilor municipiului resedintã se numeste “Reabilitarea sau Desfiintarea Strandului Vaslui” si a fost semnatã deja de 250 de vasluieni, care solicitã fie modificarea constructivã a incintei, fie desfiintarea efectivã a strandului.

Sursa: www.vasluion.ro

Foto: Obiectiv de Vaslui

Vezi si

Aproape 60% dintre cetățeni declară că vor vota în mod sigur la alegerile din 9 iunie

Alianța PSD-PNL este creditată cu 46,6% din intențiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu …