marți, 27 septembrie , 2022

Vasluiul a ocupat locul 5 pe țară la Olimpiada Nationala de Istorie

Echipajul județului Vaslui a ocupat locul 5 la Olimpiada Națională de istorie, desfășurată la Buzău.

olimpiada-de-istorie-300x190

Lotul județului Vaslui a obținut o performanță notabilă la Olimpiada Națională de istorie, care s-a desfășurat la Colegiul Național ”Bogdan Petriceicu Hașdeu” Buzău, între 24-28 aprilie. Echipajul nostru s-a clasat la final pe locul 5 din 41 de județe participante, cu 81,20 puncte, fiind devasat doar de județele Buzău, Gorj, Alba și municipiul București.

Reprezentatul clasei a VIII-a, Matei Țiplea, de la Școala Gimnazială ”Elena Cuza” Vaslui, coordonat de profesorul Tiberiu Dogariu, a obținut o mențiune, iar Matei Țocu, de la Colegiul Național ”Cuza Vodă” Huși, clasa a IX-a, coordonat de profesorul Costin Clit, a luat un premiu special. Totodată, Mălina Libiț, clasa a X-a, de la Liceul ”Emil Racoviță” Vaslui, coordonată de profesoara Gabriela Lisievici, a obținut un premiu special, iar Alina Macovei, clasa a XII-a, de la Liceul Tehnologic ”Nicolae Iorga” Negrești, coordonată de Lucica Vargan, a primit o mențiune.

Prestația excelentă a echipajului din Vaslui a fost completată de rezultatul obținut de Adrian Dublea, clasa a XI-a, Liceul ”Emil Racoviță”, coordonat de profesorul Ciprian Râșescu.

Gazdele s-au pregătit ireproșabil, oferind cele mai bune condiții pentru desfășurarea concursului.

Sursa: Obiectiv de Vaslui

Vezi si

Au venit banii pentru recenzori!

3.865.000 lei este suma totală alocată județului Vaslui de către Guvern pentru plata persoanelor implicate în …