duminică, 6 octombrie , 2024

Vasluiul va avea policlinică de 7 milioane de euro!

În trei ani, un nou ambulatoriu integrat al Spitalului Județean ar putea funcționa chiar în curtea unității. Naveta chinuitoare pe care pacienții trebuie să o facă acum între spital și policlinică va fi doar o amintire.

policlinica vaslui

 

Vasluiul este singurul oraș din țară în care ambulatoriul spitalului se află la o distanță însemnată de unitatea-mamă, iar ideea înființării unei policlinici noi a apărut încă de acum zece ani. În acest an, se pare că, în sfârșit, s-au găsit și banii necesari.

“Proiectul urmează să primească finanțare, având în vedere că documentația depusă la Compania Națională de Investiții (CNI) a trecut de furcile caudine ale comisiilor de specialitate și am primit avizul final fără observații. Următorul pas este emiterea ordinului ministerial cu privire la finanțare. Noi sperăm ca, la începutul lunii februarie, CNI să scoată la licitație execuția proiectului și, dacă procedura de achiziție merge în termene normale, poate în aprilie-mai va începe execuția propriu-zisă. Valoarea investiției este de șapte milioane de euro, din care cofinanțarea asigurată de Consiliul Județean Vaslui este de numai 250.000 de euro”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, Ana Rinder.
Concret, este vorba despre construirea unui nou corp de clădire în curtea Spitalului Județean de Urgență, exact la nivelul intrării principale. Imobilul va cuprinde, la demisol, Serviciul de Medicină Legală și Serviciul de Toxicologie, iar mai sus, toate specialitățile care funcționează acum în policlinică, precum și un sector de radiologie și explorări funcționale și un serviciu nou de fizioterapie și kinetoterapie. La ultimul etaj, vor funcționa Comitetul Director, Compartimentul de Resurse Umane, Oficiul Juridic, Auditul, Serviciul Administrativ, Serviciul Tehnic.

„Acum, Policlinica Vaslui funcționează la aproximativ patru kilometri distanță de spital și nu există un mijloc de transport pentru pacienți. Bolnavii se deplasează pe cheltuiala proprie, lucru care creează, pe bună dreptate, nemulțumire în rândul oamenilor. Totodată, este complicat și pentru medicii din spital care desfășoară o zi pe săptămână activitate în ambulatoriu. Noi sperăm ca, odată cu realizarea acestui obiectiv, să crească gradul de satisfacție atât în rândul pacienților, cât și în rândul personalului medical”, a mai spus Ana Rinder.
Deocamdată, din cauza faptului că tâmplăria este veche și nu izolează foarte bine, zilnic, sute de pacienți așteaptă în frig la ușile cabinetelor din Ambulatoriul de Specialitate și nici consultațiile nu se acordă în condiții mai bune.
„Policlinica aceasta pare ca din timpul războiului; nu suntem în 2016, suntem în anii ’40-‘50“, spune o pacientă.

Sursa:obiectivvaslui.ro

Vezi si

Oamenii de ştiinţă au descifrat secretul tabloului ”Fata cu cercel de perlă”

Oamenii de ştiinţă cred că au descifrat secretul din spatele faimosului tablou “Fata cu cercel …