Vasluiul va avea teatru

O fericită coincidenţă a făcut ca în preajma aniversării zilei de naştere a marelui Constantin Tănase, 5 iulie 1880, conducerea Consiliului Judeţean Vaslui, aflată “în vizită de lucru” pe şantier, să poată anunţa că Festivalului Umorului de anul viitor va avea loc în casă nouă: fosta clădire a Casei Armatei, reabilitată şi transformată în centru cultural. Marele anunţ de ieri: Vasluiul va avea teatru, un vis la realizarea căruia nimeni nu mai…visa.

tanase

 

Sală de spectacol mare şi încăpătoare, scenă corespunzătoare, camere pentru birouri, săli pentru garderobele artiştilor etc. Pe toate le-au văzut , ieri, cu ochii minţii, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui Dumitru Buzatu şi vicepreşedintele Corneliu Bichineţ, în timp ce vizitau fosta clădire a Casei Armatei, acum un şantier viu.
Zilele trecute au venit banii de la Guvern, 2,4 milioane de lei, pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a fostului sediu al Casei Armatei, care va fi transformat în Centru cultural judeţean. Aici îşi va găsi casă şi viitorul teatru vasluian, prima instituţie de acest fel de pe aceste meleaguri, la care mulţi oameni de cultură visează de ani buni. Acesta a fost anunţul pe care l-a făcut, ieri, Dumitru Buzatu, preşedintele CJ Vaslui, chiar acum în preajma aniversării a 125 de ani de la naşterea marelui vasluian Constantin Tănase.
“Festivalul Internaţional de Umor Constantin Tănase, care va avea loc anul viitor, se va deschide în acest centru cultural”, a anunţat Buzatu.
Obiectivul de investiţii “Reparaţii capitale şi refuncţionalizarea Casei Armatei Vaslui – Centrul cultural judeţean multifuncţional” va fi finalizat şi dat în folosinţă cel târziu la începutul anului viitor, lucrările aflăndu-se într-un stadiu avansat.
“Având în vedere vechimea clădirii (35 de ani), precum şi starea de degradare a finisajelor şi instalaţiilor de toate tipurile, sunt necesare lucrări de renovare şi refacere şi pentru acestea. Clădirea dispune de spaţii corespunzătoare pentru organizarea de evenimente culturale de anvergură, cum ar fi Festivalul Umorului «Constantin Tănase», spectacole de teatru şi concerte musicale”, a spus Dumitru Buzatu.
„Noi am primit clădirea, în urma unor numeroase demersuri, de la Ministerul Apărării. O vom transforma în centru cultural mutifuncţional, care va găzdui primul teatru din Vaslui. Cofinanţarea asigurată de noi este de 10% din valoarea totală a investiţiei“, a mai spus preşedintele CJ Vaslui.

Vezi si

Aproape 60% dintre cetățeni declară că vor vota în mod sigur la alegerile din 9 iunie

Alianța PSD-PNL este creditată cu 46,6% din intențiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu …