vineri, 30 septembrie , 2022

Vasluiul va avea un Spital Municipal cu Sectii de Psihiatrie si Boli Infectioase

Cu finantare prin Planul National de Redresare si Rezilientã, municipiul Vaslui va beneficia, în maxim 36 de luni de la începerea lucrãrilor, de un nou spital. Mai exact, conducerea judetului are în vedere refacerea fostului Spital Vechi si construirea a douã noi corpuri de clãdire. Una dintre ele ar trebui sã deserveascã sectia Boli infectioase si celãlalt sectia Psihiatrie. Valoarea totalã a investitiei se ridicã la 385.555.807,62 de lei, din care, 267.554.582 lei constructii si montaj.

Anuntatã, de cãtre primarul Vasile Pavãl, ca o investitie prioritarã pentru urmãtorii doi ani, clãdirea spitalului vechi din municipiul Vaslui va fi, într-un final, reabilitatã, numai cã sursa de finantare nu mai este Compania Nationalã de Investitii. Conform conducerii judetului, banii necesari, peste 385 de milioane de lei, vor veni prin Planul National de Redresare si Rezilientã. Astfel, prin realizarea acestei investitii, conducerea judetului si a municipiului Vaslui dau asigurãri cã va creste gradul de confort al pacientilor care apeleazã la sistemul medical public si se vor asigura spatii corespunzãtoare, modernizate si dotate în care actul medical sã se desfãsoare în cele mai bune conditii. Prin acest demers, se urmãreste si stimularea tinerilor specialisti sã profeseze într-un cadru modern si performant, limitându-se astfel migratia specialistilor cãtre capitala tãrii. Finantarea investitiei se va face din bugetul local al Judetului Vaslui si prin Planul National de Redresare si Rezilientã (PNRR).

Citește mai mult: https://www.vremeanoua.ro/vasluiul-va-avea-un-spital-municipal-cu-sectii-de-psihiatrie-si-boli-infectioase/

Vezi si

Penitenciarul Vaslui se implică în activitatea de ecologizare cu ocazia „Zilei Mondiale a Curățeniei”

Penitenciarul Vaslui, asumându-şi rolul de serviciu public aflat în slujba comunităţii, se implică şi în …