Vești bune pentru vasluienii care stau cu chirie în blocurile ANL

În municipiul Vaslui, Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) a construit în jur de 140 de apartamente, dintre care, în prezent, 96 sunt date în chirie. Potrivit unui proiect de lege vizat la începutul acestei săptămâni de președintele României,  cei care locuiesc în aceste apartamente închiriate își vor putea prelungi contractul cu Agenția Națională pentru Locuințe pe perioade de câte cinci ani, și nu anual, așa cum se întâmplă în prezent.

În prezent, Legea 152/1998 stabilește că prelungirea contractului de închiriere ale locuințelor ANL se face, succesiv, pe perioade de câte un an. Noul proiect de lege prevede că „după expirarea perioadei contractuale inițiale, prelungirea contractului de închiriere se va face, succesiv, pe perioade de câte 5 ani”. În plus, locuințele pentru tineri destinate închirierii se vor putea vinde titularilor contractelor de închiriere, numai la solicitarea acestora, după expirarea a minimum șase ani consecutivi de la data încheierii primului contract de închiriere către același titular și/ sau către persoana în beneficiul căreia s-a continuat închirierea în condițiile legii, fară ca vânzarea să fie condiționată de vârsta solicitantului și fără interdicție de vânzare sau după minimum un an neîntrerupt de la data încheierii primului contract de închiriere, cu condiția consemnării interdicției de vânzare pe o perioadă de cinci ani în cartea funciară.

Citește mai mult: https://www.vremeanoua.ro/vesti-bune-pentru-vasluienii-care-stau-cu-chirie-in-blocurile-anl/

Vezi si

Micile ferme agricole atrag în satele Vasluiului fonduri europene de peste un milion de euro

Fermierii din comunitățile vasluiene mizează tot mai multe pe fondurile euroepene nerambursabile. Interesul s-a manifestat …