Violator minor, pedepsit cu blândețe de magistrații vasluieni

Arestat preventiv și trimis în judecată pentru viol, un minor reușește să scape cu o pedeapsă blândă dictată de magistrații vasluieni. Astfel, minorul acuzat de viol a primit, în primă instanță, măsura educativă a internării, pe o perioadă de 2 ani, într-un centru educativ și obligat la plata unor sume de bani, daune morale și materiale sau cheltuieli de judecată. În tot acest timp, specialiștii vorbesc tot mai mult de efectele psihologice asupra victimelor violurilor : angoase, fobii, tulburări psihosomatice, depresii sau dispoziții depresive sau sentimente de disperare, lipsă de sens sau resemnare.

Trimis în judecată după ce a fost acuzat de viol, un adolescent vasluian reușește să scape, în primă instanță, cu o pedeapsă ușoară. Astfel, acesta ar urma să fie internat, pe o perioadă de doi ani, într-un centru de reeducare. De asemenea, părinții minorului acuzat de viol au fost obligați să achite victimei 25.000 de lei, cu titlu de despăgubiri civile. De asemenea, aceștia au fost obligați să achite 1.550 de lei, cheltuieli de judecată. În tot acest timp tot mai multe voci spun că pedepsele aplicate violatorilor sunt mici, în comparație cu răul făcut. Astfel, specialiștii vorbesc de tulburări pe termen mediu și lung ce pot lua forma unor angoase, tulburări psihosomatice, migrene, depresii, sentimente de disperare sau de resemnare.

Citește mai mult: https://www.vremeanoua.ro/violator-minor-pedepsit-cu-blandete-de-magistratii-vasluieni/

Vezi si

Micile ferme agricole atrag în satele Vasluiului fonduri europene de peste un milion de euro

Fermierii din comunitățile vasluiene mizează tot mai multe pe fondurile euroepene nerambursabile. Interesul s-a manifestat …