Violul considerat de vălenari “sex surpriză”

Eleva din judeţul Vaslui violată de şapte tineri din Văleni, ore în şir, până la leşin, a devenit ţinta umilinţelor şi a jignirilor, rudele şi apropiaţii celor ce au batjocorit-o ducând o campanie de denigrare atât pe reţelele de socializare, cât şi în comunitatea locală. Cercetarea în stare de libertate a celor şapte nu a făcut decăt să dea apă la moară celor ce-i susţin pe violatori. Absolut scandalos, tinerii din Văleni consideră că violul nu este o infracţiune, ci o partidă de „sex surpriză” şi că trebuie pedepsiţi în raport cu minutele de plăcere astfel obţinute.

viol

 

În timp ce victima este umilită şi înjurată pe reţelele de socializare, violatorii, transformaţi în victime, au parte de campanii de susţinere.
În opinia tinerilor din Văleni, violul nu există, fiind catalogat doar o partidă de “sex surpriză”!!
“Hai să susţinem un pic baieţii din Văleni!!! Susţinem Reforma: Nu meritam 5 ani pentru 5 minute!!! “Vrem pedeapsa egală cu durata plăcerii” ! ! ! Nu se cheamă VIOL, este doar SEX SURPRIZA!”, scrie, pe Facebook, Răzvan Rău, unul dintre susţinătorii violatorilor.
Extrem de virulent şi vulgar, tânărul pune la zid pe cei care îndrăznesc să susţină o altă părere decât a sa, ameninţând că ar putea avea parte şi ei de “sex surpriză”. Iar ca Răzvan Rău gândesc majoritatea celor din Văleni, inclusiv femei, adolescente, care îi incurajează pe violatori. Comunitatea localală nu apreciază violul ca o infracţiune, cu atât mai mult una gravă, iar faptul că fata nu a acceptat “mica înţelegere” este de neiertat. Faptul că toţi cei şapte tineri provin din familii înstărite este suficient, în opinia lor, pentru a le da circumstanţe atenuante.

În luna aprilie, toţi cei şapte violatori au fost plasaţi în arest la domiciliu. Trei dintre ei şi-au recunoscut faptele, iar judecătorii au considerat că au conştientizat gravitatea lor şi nu mai pot influenţa ancheta. Ceilalţi patru au fost eliberaţi de instanţa de control judiciar, judecătorii Tribunalulului Vaslui considerând că aceşti inculpaţii nu trebuie discriminaţi, iar lipsa antecedentelor penale îi recomandă drept nişte băieţi buni.
În luna iunie, când arestul la domiciliu, în cazul inculpaţilor trimişi în judecată, a fost declarat neconstituţional, toţi cei şapte tineri din Văleni au fost eliberaţi şi din arestul la domiciliu, împotriva lor luându-se măsura controlului judiciar. Niciuna dintre măsuri nu a fost contestată de procurorii vasluieni, chiar dacă se confruntă cu cea mai gravă infracţiune la viaţa sexuală, înregistrată de-a lungul anilor la Vaslui.
În timp ce procurorii vasluieni au rămas fără reacţie în acest caz, societatea civilă a reacţionat vehement, sancţionând public eliberarea celor şapte tineri. Mai multe organizaţii non guvernamentale şi asociaţii au înaintat scrisori publice către Consiliul Superior al Magistraturii, Parchetul General, Ministerul Justiţiei şi Preşedinţia României.
“Ca organizaţii ce promovează prevenirea şi combaterea violenţei sexuale, dorim să aducem drepturile victimelor infracţiunilor în atenţia opiniei publice şi a instituţiilor care şi-au luat angajamente în direcţia eliminării violenţei împotriva femeilor. În timp ce agresorii îşi permit avocaţi care le apără interesele, drepturile victimelor rămân adesea pe hârtie”, se arată în scrisoare adresată Ministerului Justiţiei şi Preşedinţiei României, semnată de 15 ONG-uri şi asociaţii.
În opinia acestora, judecarea în stare de libertate a celor şapte agresori sexuali şi lipsa serviciilor pentru victimele agresiunilor sexuale nu fac decât “să confirme încă o dată faptul că prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor nu reprezintă o prioritate pentru autorităţile competente”.

Vezi si

Avionul Londra – Chisinau a aterizat de urgenta la Iasi din cauza unei alerte cu bomba

Avionul companiei WIZZ AIR care opera cursa Londra-Chișinău a aterizat de urgență pe Aeroportul Internațional …