miercuri, 27 octombrie , 2021

Vlad Sîmbotin merge în Vietnam la Olimpiada Internaţională de Biologie

Vasluianul Vlad Sîmbotin a obţinut a doua calificare consecutivă la o olimpiadă internaţională. Elevul Liceului “Mihail Kogălniceanu” Vaslui speră să revină cu o nouă medalie la biologie.

 

vlad simbotin

 

Anul trecut, a obţinut argintul la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe.
Vlad Sîmbotin a impresionat la proba de formare a lotului pentru Olimpiada Internaţională de Biologie. Vasluianul a obţinut al doilea punctaj din ţară şi a intrat în lotul de patru care se va deplasa, luna viitoare, în Vietnam.
“Au fost două săptămâni de pregătire foarte obositoare, dar în care am acumulat extrem de multă informaţie şi mă bucur că munca mea nu a fost zadarnică şi am reuşit să mă calific. De la olimpiada internaţională îmi propun să mă întorc cu o medalie cât mai strălucitoare”, a spus Vlad Sîmbotin.
El se află la a doua participare consecutivă la o olimpiadă internaţională. Anul trecut, elevul Liceului “Mihail Kogălniceanu” (LMK) a reprezentat România la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe, desfăşurată în Austria, unde a obţinut medalia de argint. El este pregătit de profesoara Gianina Romaşcu.
“Vlad este un elev de excepţie, care ne onorează. El nu excelează doar la biologie, ci la toate disciplinele. În clasa a IX-a, s-a calificat la etapa naţională la trei olimpiade, biologie, geografie şi lingvistică, iar anul trecut şi anul acesta, la două discpline, biologie şi ştiinţe. Asta dovedeşte o bună pregătire şi faptul că munceşte foarte mult”, a declarat Cătălin Ignat, directorul LMK Vaslui.
Olimpiada Internaţională de Biologie se va desfăşura în perioada 16-24 iulie, la Hanoi, în Vietnam.

Sursa:Obiectiv

 

Vezi si

Primăria Găgești, prima instituție din județ care calculează automat taxele locale online și le încasează prin portalul de e-Guvernare

Primăria Găgești oferă posibilitatea plății tuturor taxelor locale și a amenzilor de pe orice dispozitiv …