miercuri, 27 octombrie , 2021

Vreme rece si ninsori peste Moldova, soferii vasluieni trebuie sã fie pregãtiti de iarnã

Administratia Nationalã de Meteorologie a emis o informare de rãcire a vremii si ninsori, în special în zona de munte, valabilã începând de luni, 2 decembrie, ora 7:00, pânã marti, 3 decembrie, ora 10:00. În intervalul mentionat, se vor semnala ninsori la munte, precipitatii predominant sub formã de ninsoare în nordul si în centrul tãrii, depuneri de polei, intensificãri ale vântului si vreme rece. Soferii vasluieni sunt sfãtuiti sã-si monteze anvelopele de iarnã, având în vedere cã este posibil ca peste judet sã-si facã aparitia primii fulgi de zãpadã.

anvelope iarna masina

Aria precipitatiilor va cuprinde regiunile din vestul, nordul si centrul tãrii. În Maramures, Transilvania, nordul Crisanei si al Moldovei, treptat, vor predomina ninsorile si local, mai ales dupã orele amiezii, se va depune strat de zãpadã. În Banat, în sudul Crisanei si în centrul si sudul Moldovei la început va ploua, apoi se vor semnala precipitatii mixte.

În cursul noptii de luni spre marti (2/3 decembrie) si în dimineata zilei de marti, precipitatii slabe sub formã de ploaie, lapovitã si trecãtor ninsoare se vor semnala si în regiunile sudice. Local, vor fi depuneri de polei. La munte va ninge si se va depune strat de zãpadã, mai consistent în Carpatii Occidentali si în nordul Orientalilor. Vântul va sufla cu putere la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depãsi 70-80 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Intensificãri trecãtoare ale vântului vor fi pe spatii mai mici si în celelalte zone, cu viteze în general de 45-55 km/h. În prima parte a sãptãmânii, vremea se va mentine rece, mai ales dimineata si noaptea, cu precãdere în jumãtatea de nord a teritoriului. „Pe acest fond, recomandarea DRDP Iasi pentru conducãtorii auto este de a circula cu prudentã pe drumurile nationale, cu echiparea corespunzãtoare a autovehiculelor si informarea prealabilã cu privire la starea sectoarelor de drum de tranzitat. Pentru informatii privind starea drumurilor nationale din zona Moldovei, DRDP Iasi stã la dispozitia participantilor la trafic prin Dispeceratul sãu deschis în regim de permanentã – tel. 0232/213168″, anuntã conducerea DRDP Iasi.

Vezi si

Compania Națională de Investiții va construi două creșe în municipiul Vaslui

Compania Naţională de Investiţii (CNI) a informat Primăria Vaslui cu privire la faptul că în …