Zece elevi ai Colegiului „Cuza Vodã” Husi au îngrijit mormintele eroilor din cimitirul Sf. Toma

INIMOSI… Un grup de elevi ai Colegiului National „Cuza Vodã” din Husi au fãcut o faptã admirabilã! Au mers în cimitirul ortodox „Sfântul Toma” din oras, la mormintele din Parcela de Onoare a Eroilor Români din al Doilea Rãzboi Mondial, pentru a îngriji locurile de veci ale ostasilor care s-au jertfit pentru tarã.

Zece elevi voluntari, coordonati de un cadru didactic, au muncit câteva ore bune pentru ca toate cele 96 de morminte sã fie curãtate. Elevii au aprins lumânãri si au înfãsurat câte un mic tricolor pe fiecare cruce. De asemenea, copiii au adus si garoafe rosii, pe care le-au asezat lângã mormintele eroilor. Si chiar dacã vremea a fost destul de rece si a bãtut vântul, elevii si-au dus treaba la bun sfârsit. Aceastã actiune a fost initiatã de Oficiul National pentru Cultul Eroilor, din cadrul Ministerului Apãrãrii Nationale, care a trimis în acest sens adresã cãtre Primãria Husi, dar si cãtre conducerea Colegiului National „Cuza Vodã”. Initiativa a fost primitã cu deschidere si astfel elevii coordonati de un cadru didactic au mers în cimitirul Sfântul Toma, pentru a face curãtenie la mormintele eroilor. De altfel, nu e prima oarã când elevii Colegiului National „Cuza Vodã” Husi aratã respect si interes pentru memoria înaintasilor, îngrijind locurile care amintesc de sacrificiul ostasilor români, lucru remarcat si de reprezentantii Oficiului National pentru Cultul Eroilor. Reprezentantii acestei institutii au fost impresionati de implicarea elevilor de-a lungul anilor în activitatea de întretinere a parcelelor eroilor, dar si de Troita ridicatã pe dealul Dobrinei, în memoria celor 24 de ostasi cãzuti în ziua de 24 august 1944. Elevii care au participat ieri la proiectul „Un erou, o floare”, derulat de Oficiul National pentru Cultul Eroilor, vor primi câte o diplomã, ca un simbol al recunostintei pentru fapta lor lãudabilã.

 

Vezi si

Micile ferme agricole atrag în satele Vasluiului fonduri europene de peste un milion de euro

Fermierii din comunitățile vasluiene mizează tot mai multe pe fondurile euroepene nerambursabile. Interesul s-a manifestat …