Zecistele Vasluiului la examenele naţionale, premiate la Inspectoratul Şcolar Judeţean

646x404 (3)

Elevele din judeţul Vaslui care au obţinut zece pe linie la examenele naţionale au fost premiate de Ministerul Educaţiei Naţionale, prin intermediul inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui. La Bacalaureat 2014, judeţul Vasluiu a ocupat locul 10 la nivel naţional în privinţa promovabilităţii şi locul 12 în ceea ce priveşte numărul elevilor cu 10 la acest examen.

Elevele din judeţul Vaslui care au reuşit să promoveze cu media 10 evaluarea naţională, respectiv examenul de bacalaureat, au fost recompensate ieri cu premiile promise de Executiv şi aprobate săptămâna trecută printr-o hotărâre de guvern. Zecistele Vasluiului au fost invitate la sediul ISJ Vaslui unde  au participat la o videoconferinţă festivă susţinută de ministrul educaţiei, Remus Pricopie şi ministrul delegat Mihnea Costoiu. Elevele cu 10 la bac au primit câte 3.000 de lei, iar eleva cu 10 la evaluare a încasat un premiu în valoare de 2.000 de lei. La premiere au fost prezente trei din cele cinci zeciste, absentând motivat Mihaela Oana Mihăilă, de la Colegiul “Gheorghe Roşca Codreanu”, care era programată pentru înscrierea la facultate, şi Irina Demetra Şuşnea (notată cu 10 la evaluarea naţională), elevă la acelaşi liceu bârlădean, plecată într-o vacanţă dinainte stabilită.În cadrul videoconferinţei, ministrul Remus Pricopie a judeţul Vaslui pentru rezultatele înregistrate la examenele naţionale din acest an.

“Vasluiul are rezultate frumoase şi onorabile la nivel de ţară. Un procent de 51 la sută dintre candidaţii de la examenul de bacalaureat au obţinut medii peste 8. De asemenea, aş dori să felicit toţi copiii care au promovat bacul, unii în condiţii sociale foarte grele. Ar fi de apreciat toate cele trei licee care au dat absolvenţi de zece.”, a declarat inspectorul generalGabriela Plăcintă.

Elena Neştian: “Îmi doresc să devin un medic bun”

“Pentru mine, media zece înseamnă o mare realizare. Cu toţii ne dorim să excelăm, chiar şi în spaţiul şcolar. Este o bucurie atât pentru mine, pentru familie, cât şi profesori. Le mulţumesc foarte mult doamnei profesoare Cristina Negruţ care m-a îndrumat încă din clasa a cincea, şi doamnei profesoare Nicoleta Croitoru, diriginta mea din liceu. Colegiul unde am învăţat m-a îndrumat pe calea cea mai bună, mă pot mândri cu apartenenţa mea la acest liceu, atât în oraş, cât şi la nivel naţional. Sper că voi confirma şi pe parcursul devenirii mele profesionale şi îmi voi aminti tot timpul cu drag experienţa din liceu”, a spus Elena Neştian, absolventă a Colegiului Naţional “Gheorghe Roşca Codreanu” Bârlad, specializarea filologie. Ea vrea să devină medic, înscriindu-se deja la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti: “Pe termen scurt, sper să trec cu bine şi de examenul de admitere la medicină şi, cu siguranţă, îmi doresc să devin un medic bun pentru ţara în care trăiesc”. Elena Neştian are şi câteva gânduri pentru colegii mai mici de la Colegiul “Codreanu”: “Le doresc să aprecieze profesorii care îi îndrumă. Chiar au parte de oameni profesionişti, care îşi asumă calitatea de profesor cu responsabilitate. În acelaşi timp, le doresc multă putere de muncă. Nu e greu să faci performanţă atât timp cât ai motivaţie puternică şi disponibilitate pentru învăţare”.

Teodora Nebunu: “Îmi doresc să ajung o farmacistă eficientă”

Şi Teodora Nebunu, absolventă a Liceului “Mihail Kogălniceanu” Vaslui, specializarea ştiinţe ale naturii, “posesoare”, la fel, a unei medii de 10 la bac, îşi pune performanţa tot pe seama muncii: “Este doar un început pentru un viitor mai bun şi nu e probabil un lucru neobişnuit şi sunt convinsă că o să fie bine în continuare. Sper să-mi fi ales bine profesia. Voi da la Farmacie, în Iaşi. Îmi doresc să ajung o farmacistă eficientă”.

Teodora Vârlan: “Vreau să fac România mândră”

Teodora Elena Vîrlan, de la Colegiul Naţional “Cuza-Vodă” Huşi, are planuri mari, visând la o carieră în diplomaţie. Ea s-a înscris la Facultate de Istorie din Bucureşti, specializarea relaţii internaţionale. “Media 10 de la bac înseamnă o justificare a muncii depuse de mine, de profesori şi părinţi. Sper să reuşesc să fac România mândră şi din interior şi din exterior. Vreau să ajung în Parlamentul European şi să încerc să fac lucruri cât mai bune pentru România”, a spus Teodora, proaspătă absolventă a liceului huşean. Sfaturile sale pentru colegii mai mici sunt legate de seriozitate şi multă muncă: “Să fie serioşi şi să îşi amintească de profesori şi de faptul că, în ciuda certurilor inerente, le datorăm foarte multe în ce priveşte educaţia noastră”.

Vezi si

Serbarea Florilor la Vaslui

Cea de a 8-a editie a Serbarii Florilor va incepe vineri, 17 mai de la …