miercuri, 27 octombrie , 2021

Ziua mondiala anti-fumat: La fiecare 16 minute, un roman moare din cauza tutunului

Ziua mondiala anti-fumat se sarbatoreste in fiecare an la data de 31 mai. Inca de la prima sa editie, in 1988, Ziua mondiala anti-fumat reprezinta pentru fumatorii din intreaga lume o oportunitate de a reconsidera motivele pentru care recurg la acest viciu si de a incerca sa scape de el.

download (1)Statisticile arata ca, la nivel global, consumul de tutun provoaca anul moartea a sase milioane de oameni, dintre care 600.000 de nefumatori, fiind expusi fumatului pasiv.

In Romania, la fiecare 16 minute o persoana moare din cauza cancerului pulmonar. Peste 80% dintre cei care au dobandit teribila maladie au fumat o viataintreaga, conform statisticilor realizate de Societatea Romane de Pneumologie, relateaza Digi24.

Bolile cauzate de tutun conduc la pierderea vietii de catre 33.000 de romani anual. Tot anual circa 10.000 de romani se apuca de fumat si asta de la varste din ce in ce mai mici.

Cancerul pulmonar este cel mai frecvent cancer la nivel mondial, cu incidenta maxima la barbati.

Conform unui studiu publicat de Organizatia Mondiala pentru Sanatate, jumatate din cei 650 de milioane de fumatori din lumea intreaga vor muri din cauza unorboli provocate de tutun.

Sursa: www.ziare.com

Vezi si

Primăria Găgești, prima instituție din județ care calculează automat taxele locale online și le încasează prin portalul de e-Guvernare

Primăria Găgești oferă posibilitatea plății tuturor taxelor locale și a amenzilor de pe orice dispozitiv …