marți, 27 septembrie , 2022

Ziua Națională a României trebuie sărbătorită cum se cuvine!

În ciuda unui an greu, pe toate planurile, sanitar, economic și social, autoritățile vasluiene au fost hotărâte să sărbătoarească Ziua Națională a României așa cum se cuvine. La Vaslui, pe lângă momentele obișnuite, va avea loc și un program artistic, cu Rapsodia Vasluiului și interpretul Ion Palade, la Bârlad se va desfășura o paradă militară a garnizoanei din oraș, vernisajul unei expoziții și proiecții de filme românești, în vreme ce în mediul rural, la Băcani, spre exemplu, primarul anunță: „vom organiza și anul acesta, în comuna Băcani, un mic program dedicat ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI”.

„Dragi cetățeni, împreună, am trecut în ultimii doi ani prin momente foarte grele, în ce privește sănătatea și modul de viață obisnuit al fiecăruia dintre noi. Dumneavoastră ați înțeles că suntem responsabili, nu numai pentru sănătatea personală, ci și a celor din jurul nostru. În aceleași condiții, de respectare a masurilor care se impun, pentru prevenirea răspândirii virusului de COVID-19, vom organiza și anul acesta, în comuna Băcani un mic program dedicat ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI”, le scrie primarul Vasile Stoica locuitorilor comunei Băcani pe contul său de socializare.

Ca și în alte comune din județ, manifestările din Băcani vor cuprinde o slujbă de pomenire a eroilor și depuneri de coroane la monumentul eroilor din localitate.

În ciuda unui an greu, din toate punctele de vedere, sanitar, economic și social, autoritățile din județul Vaslui au fost hotărâte să nu lase să treacă ziua de 1 Decembrie fără a o marca măcar și prin câteva manifestări.

La Bârlad, acestea vor începela ora 10.00, la Monumentul Eroilor Neamului, printr-un ceremonial militar și religios cu depunere de coroane și o paradă militară a trupelor din cadrul Garnizoanei Bârlad. La Galeriile de Artă „N. N. Tonitza”, la ora 11.00, va avea loc vernisarea expoziției de artă plastică și de numismatică dedicată Zilei Naționale a României. De asemenea, bârlădenii vor putea viziona filme românești la Cinema City Plex „Victoria”, unde accestul va fi gratuit.

În municipiul reședință de județ, programul manifestărilor începe la ora 11.00 cu salutarea Drapelului de luptă, Intonarea Imnului Național al României și primirea oficialităților, pentru ca, de la ora 11.05, să aibă loc oficierea serviciului religios. La ora 11.20 va avea loc alocuțiunea istorică a prof. univ. dr. Cătălin Turliuc, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, pentru ca de la ora 11.25 să ia cuvântul oficialitățile locale.

Depunerilor de coroane și jerbe de flori le este rezervat intervalul orar 11.45 – 12.00, pentru ca apoi să se desfășoare defilarea și prezentarea onorului de către garda de onoare.

De la ora 16.00, în Piața Civică, va avea loc un moment artistic susținut de Palatul Copiilor, urmat de recitalul orchestrei „Rapsodia Vasluiului”, de la ora 16.40, pentru ca de la ora ora 17.15 interpretul Ion Palade să se afle pe scenă în recital.

Sursa : http://www.monitoruldevaslui.ro/2021/11/totusi-ziua-nationala-a-romaniei-trebuie-sarbatorita-cum-se-cuvine/

Vezi si

Au venit banii pentru recenzori!

3.865.000 lei este suma totală alocată județului Vaslui de către Guvern pentru plata persoanelor implicate în …