10 moduri în care să-ţi cheltui banii, dacă ai prea mulţi

Unii nu au bani deloc, iar la alţii au cât să-şi pună şi în cap. Dacă eşti din a doua categorie ar trebui să ştii că există multe moduri în care să-ţi cheltui banii.

Japonezii, de exemplu, au inventat câteva moduri extrem de interesante de a-ţi cheltui banii, dacă ai prea mulţi.

10. Petrece-ţi timpul într-o cafenea de pisici
cafe-of-cats-640x428
Muncitorii din Japonia sunt din ce în ce mai relaxaţi în ultima perioadă şi asta doar pentru că japonezii au preluat din Taiwan ideea cafenelelor cu pisici. În pauza de masă, şi nu numai, japonezii se relaxează sorbind o cafea şi … mângâind o pisică. Există, deja, 150 de astfel de localuri în întreaga Japonie, iar japonezii vor să exporte cât de curând ideea. În fiecare cafenea există între 12 şi 24 de pisici, iar regulile sunt destul de stricte. Nu ai voie să faci fotografii cu bliţ şi nu ai voie să trezeşti o pisică din somn. O cafea într-un asemenea local are un preţ rezonabil, doi dolari, diferenţa de preţ fiind făcută de perioada petrecută în compania unei pisici. Unele cafenele practică preţul de 1,5 dolari pentru fiecare 10 minute petrecute în compania unei pisici, iar altele practică preţul de 9 dolari pentru prima jumătate de oră petrecută în cafenea plus doi dolari pentru fiecare 15 minute state în plus. Trebuie precizat că japonezii mizează mult pe aceste cafenele pentru că foarte puţini au posibilitatea de a deţine o pisică. În Japonia, ca să deţii o pisică, trebuie să fii căsătorit, să ai cel puţin un copil şi să locuieşti într-un apartament cu cel puţin două camere.

9. Cumpără-ţi o clonă
clones-640x359
Fabrica de Clone din Tokyo a lansat posibilitatea ca fiecare doritor să-şi facă o mini-clonă din plastic. Dacă aveţi de spart între 1.300 şi 1.750 de dolari, puteţi obţine o păpuşă din plastică care să vă imite perfect faţa. Doritorul se aşează pe un scaun şi este fotografiat cu mai multe camere din mai multe unghiuri. Când şedinţa foto se termină, câţiva tehnicieni creează o mapă 3D a capului doritorului, iar imaginea obţinută este imprimată pe capul clonei. Această afacere are mare succes în rândul mireselor care vor să obţină o amintire în 3D a nunţii lor. Dacă vă bagaţi la aşa ceva, după aia puteţi să vă luaţi păpuşa acasă şi să vă amuzaţi cu prietenii pe seama clonei de 50 de centimetri înălţime. Mai ales că puteţi alege şi o vestimentaţie aparte pentru clona respectivă.

8. Trimite jucăriile de pluş în vacanţă
unagi-travel-640x320
Inspirată de un celebru film franţuzesc, Sonoe Azuma a lansat o afacere prin intermediul căreia oferă excursii de lux pentru animalele voastre de pluş. Astfel, dacă ai un ursuleţ de pluş care crezi că este stresat şi vrei să-l trimiţi într-o vacanţă relaxantă, Sonoe ţi-l scoate la plimbare pentru numai 45 de dolari, plus cheltuielile tehnice. Serviciile oferite sunt complete. Sonoe se asigură că ursuleţul de pluş nu păţeşte nimic şi nu se udă, ţine proprietarul la curent prin intermediul Facebook-ului şi trimite înapoi ursuleţul de pluş şi pozele făcute fără costuri suplimentare. Afacerea lui Sonoe are mare succes mai ales în rândul oamenilor care şi-au pierdut rude. Se refac moral când îşi văd ursuleţul de pluş plecat în vacanţă.

7. Angajează-ţi un prieten pentru o zi
hagemashi-tai-640x359
Dacă te simţi singur şi deprimat, există persoane care îşi oferă serviciile, contra-cost, pentru a juca orice rol vrei în viaţa ta. Trebuie să ştiţi că serviciile oferite nu includ partide de sex, ci relaţii pur platonice, obiectivul persoanelor respective fiind să vă ridice moralul şi să vă ajute să legaţi relaţii cu alte persoane. O mamă singură angajează un bărbat să joace rolul de „unchi” la şedinţa cu părinţii de la şcoala fiului ei, iar o altă femeie a angajat un bărbat pentru a juca rolul de „admirator secret” şi pentru a-şi face astfel gelos fostul iubit. Preţul unui „prieten” este, în medie, de 10 dolari pe oră, iar cei angajaţi sunt, de cele mai multe ori, actori. O afacere bine-venită dacă ne gândim că există milioane de oameni care suferă din cauza cele mai agresive forme de singurătate, cea în care persoana se închide în dormitor şi întrerupe orice legătură cu celelalte persoane.

6. Fă baie în vin
hakone-kowakien-yunessun (1)
Tot japonezii au inventat resortul în care poţi să faci baie în absolut orice vrei. Situat la ieşirea din Tokyo, Yunessun Spa Resort oferă numeroase posibilităţi de relaxare, dar se bazează în special pe băile făcute în diferite substanţe. Există posibilitatea să faci baie în Merlot, în cafea, în ceai verde sau în sake. Ai inclusiv posibilitatea să petreci o zi întreagă într-o cadă imensă plină cu supă de porc şi piper. Spa-ul este deschis doar 12 zile pe an şi, dacă îţi faci programare de Valentine’s Day, poţi să faci baie, în compania persoanei iubite, într-o cadă imensă plină cu ciocolată. Evident, preţurile sunt pe măsură.

5. Angajează-ţi un preot fals
gaijin-priest-640x413
Japonezii au devenit atât de disperaţi în legătură cu nunţile occidentale încât firme de specialitate au început să angajeze arieni care să joace rolul de preot. Deşi doar 1% dintre japonezi sunt creştini, ei vor o nuntă occidentală pentru că sunt impresionaţi de etapele parcurse şi tot ce înseamnă nunta în sine. Se poate spune că totul ţine de imagine, iar pentru asta firmele de specialitate au decis că, dacă tot vor oamenii nunţi occidentale, să angajeze arieni care să joace rolul de preoţi. Iar cei angajaţi nu au nevoie de studii în domeniu. Trebuie doar să ştie japoneza, să ştie să citească ce trebuie şi să poată încheia o slujbă în cel mult 20 de minute. Pentru perioada respectivă, preoţii falşi ajung să câştige până la 120 de dolari.

4. Cumpără-ţi un deget fals
yakuza-fingers
Dacă cineva ţi-a făcut rău şi vrei să-l ameninţi mai mult decât subtil, trimite-i prin poştă un deget fals. Sigur această acţiune îl va băga în sperieţi. O celebră firmă japoneză s-a inspirat din practicile Yakuza, unde un mafiot trebuie să-şi sacrifice câte un deget de fiecare dată când aduce ofense superiorului, şi a început să facă bani buni din comercializarea de degete false. Degetele sunt atât de bine prelucrate încât chiar par reale. Preţul este unul pe măsură, un deget ajungând să coste între 1.400 şi 3.000 de dolari. Degetele sunt făcute din silicon.

3. Hrăneşte-te cu praf
ne-quittez-pas-640x426
Fost boxer profesionist, Toshiro Tanabe s-a reprofilat. A devenit bucătar cu acte în regulă şi şi-a deschis un restaurant unde meniul principal este pe bază de praf. Pentru 110 de dolari, poţi consuma o supă de praf, cartofi cu praf, salată cu dressing de praf, risotto de praf şi îngheţată de praf. Acuma, nu vă gândiţi la orice praf. Este praf de cea mai bună calitate, importat din Sri Lanka şi India, unde o companie specializată forează la 10 metri adâncime pentru a obţine praful respectiv. Înainte de a fi livrat, praful este ars, pentru a fi eliminate bacteriile.

2. Curăţă-ţi urechile
professional-ear-cleaning-640x426
Dacă ai prea mulţi bani şi te interesează igiena personală, mergi la un salon special pentru curăţat urechile. Costă între 32 şi 100 de dolari ca o tânără să-ţi cureţe urechile timp de 13-17 minute. Cei mai mulţi dintre japonezi apelează la asemenea servicii pentru că … le aminteşte de copilărie. Există însă şi japonezi care apelează la asemenea saloane pentru că visează să obţină şi … ceva în plus. O angajată a unui asemenea salon are posibilitatea să refuze un client, în momentul în care consideră că acesta îi face avansuri. Totuşi, în 2009, o angajată a fost înjunghiată mortal pentru că a refuzat un client. Fetele au nevoie doar de 7-10 zile de pregătire înainte să se angajeze la un asemenea salon.

1. Cumpără-ţi dinţi strâmbi
tsuke-yaeba
La nivel planetar a devenit o modă ca tinerele să aibă dinţii strâmbi, graţie unor vedete de renume mondial ce par mai atrăgătoare graţie dinţilor strâmbi. Astfel, există domnişoare care dau şi 400 de dolari ca dentiştii să le lipească dinţi strâmbi, din porţelan, peste cei reali, pentru ca tinerele să aibă mai mult succes la băieţi. Unii spun că tinerii ar fi atraşi de aerul mai copilăresc pe care îl oferă dinţii strâmbi. Alţii sunt de părere că fetele par mai abordabile şi dinţii strâmbi, ca semn al imperfecţiunii, îi ajută pe băieţi să iniţieze mai rapid o conversaţie.

Vezi si

Bancul zilei