Bârladul, raiul traficanţilor de lemn de foc

646x404

La o săptămână după doi tineri din Vrancea au fost prinşi în Bârlad comercializând lemn de foc fără acte de provenienţă, a fost identificat alt cetăţean, din judeţul Bacău, care a adus spre vânzare peste 15.000 de mc lemn, fără acte de provenineţă Poliţiştii de la Biroul de ordine Publică Bârlad în colaborare cu specialişti în domeniul silvic au continuat acţiuunile pentru diminuarea ilegalităţilor îndreptate împotriva fondului forestier naţional, respectiv tăiere, transportul şi comercializarea lemnelor.

La finele săptămânii trecute l-au depistat le Ion M., 36 ani, din satul Mânăstirea Caşin, judeţul Bacău, care nu respecta normele legale privind transportul şi comercializarea materialelor lemnoase. Bărbatul comercializa lemn de foc şi lemn rotund de răşinoase, dintr-o autoutilitară ce se afla parcată pe strada Petru Rareş, din municipiul Bârlad. La verificarea documentelor, poliţiştii au constatat faptul că datele cuprinse în avizele de însoţire nu corespundeau din punct de vedere calitativ cu situaţia reală.

“Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale faţă de Ion M., cu amendă în cuantum de 1.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. De asemenea, cantitatea de 15,058 mc material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării şi lăsată în custodie la Ocolul Silvic Bârlad”, a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Aceste acţiuni sunt desfăşurate de poliţişti şi reprezentanţii Direcţiei Silvice Vaslui în baza Planului Comun de Acţiune „Scutul Pădurii 2014” pentru prevenirea tăierilor ilegale de arbori din păduri şi a faptelor ilegale asociate din circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos.

Vezi si

Avionul Londra – Chisinau a aterizat de urgenta la Iasi din cauza unei alerte cu bomba

Avionul companiei WIZZ AIR care opera cursa Londra-Chișinău a aterizat de urgență pe Aeroportul Internațional …