miercuri, 8 februarie , 2023

3 factori de luat în considerare atunci când cumpărați un laptop de gaming

Când vine vorba de laptopuri, acestea vor servi mai multor scopuri pentru fiecare individ. În unele cazuri, este lucrul de care aveți nevoie în fiecare zi pentru a vă face treaba, în timp ce pentru alții, va fi o modalitate de a rămâne în contact cu prietenii și familia din întreaga lume.

Pe lângă acestea, laptopurile sunt, de asemenea, foarte populare printre gameri. Chiar și în contextul creșterii jocurilor mobile și a consolelor tradiționale, există multe jocuri pe care le puteți juca pe un laptop.

Așadar, dacă aceasta este pasiunea dvs. trebuie să găsiți un laptop care să fie potrivit pentru jocuri. Cu toate acestea, cu sute de modele de laptopuri de vânzare din care puteți alege, poate fi un proces dificil să le reduceți numărul, în timp ce îl căutați pe cel perfect. Așadar, vă vom prezenta câțiva factori pe care trebuie să îi căutați, atunci când alegeți un nou model de laptopuri de gaming.

1. Display și plăci grafice

Bineînțeles, un aspect crucial al jocului pe un laptop este elementul vizual. Aveți nevoie de un ecran suficient de mare și suficient de clar pentru a vă asigura că apreciați cu adevărat grafica jocului. Asta înseamnă că primul lucru pe care trebuie să-l luați în considerare la laptopuri de gaming este dimensiunea, ecranele de 13 până la 17 inch fiind cele mai frecvente. Așadar, în general, ar trebui să căutați ecrane de 15,6 până la 17 inci.

În plus, trebuie luată în considerare și rezoluția, cu cât mai mulți pixeli rezultă imagini mai clare. Acestea fiind spuse, laptopuri de gaming cu ecrane 4K pot necesita multă energie, ceea ce poate face ca acestea să încetinească în alte domenii, așa că este un aspect de luat în considerare.

Aici intră în joc grafica. Multe laptopuri de gaming se vor lăuda cu specificații high-end, hard disk-uri SSD și procesoare i7, dar chiar și cu toate acestea, plăcile grafice integrate nu te vor ajuta decât până la un punct. Chiar și plăcile GeForce dedicate cu cele mai mici specificații vor depăși cu ușurință grafica intel integrată, așa că acesta ar trebui să fie un aspect comun de luat în considerare, atunci când urmăriți ecrane din ce în ce mai pretențioase. Pentru referință, jocurile 4K sunt incredibil de solicitante, așa că o placă grafică dedicată de înaltă specificație cu cel puțin 4GB de memorie virtuală este o necesitate.

 

2. CPU

Unitatea centrală de procesare, sau CPU, este un aspect crucial al oricărui laptop, deoarece va determina cât de rapidă și eficientă este acesta. Pentru jocuri, un procesor Intel Core i5 ar fi recomandat ca cerință minimă, asigurându-vă că puteți rula jocurile la capacitatea necesară. Echivalentele AMD funcționează la fel de bine, iar dacă doriți să vă asigurați că GPU-urile dedicate mai avansate nu sunt gâtuite de procesor, se recomandă procesoarele i7 și mai sus.

Evident, fiecare joc are cerințe hardware diferite, dar poate fi extrem de frustrant dacă procesorul dvs. nu se ridică la nivelul standardelor. Procesoarele decente au, de asemenea, avantaje practice în afara jocurilor. De exemplu, adepții sportului pot dori să aibă mai multe file deschise, să transmită meciuri în direct, în timp ce vizualizează statisticile și plasează pariuri în același timp. Un procesor care nu vă va dezamăgi va fi de ajutor, asigurându-vă că utilizarea unui site de sport online cu funcționalitate pentru bilete de pariuri și plasarea pariurilor în joc în momente vitale nu vor fi întrerupte de un hardware cu probleme.

3. RAM

În cele din urmă, atunci când vine vorba de cumpărarea unor laptopuri de gaming, este posibil să citiți despre memoria RAM (Random Access Memory) pe care o au și să nu știți la ce se referă. În esență, aceasta stochează date pentru procesor, iar cu cât aveți mai multă, cu atât mai multe procese pot rula în același timp. Așadar, dacă plănuiți să jucați jocuri și să folosiți laptopul pentru diverse lucruri diferite, aveți nevoie de mai multă memorie RAM.

În general, 8GB ar trebui să vă asigure că puteți juca jocurile de bază de pe piață, dar orice cantitate mai mică poate fi o problemă. Apoi, dacă aveți de gând să folosiți laptopul pentru jocuri mai avansate, ar trebui să vă uitați cu adevărat la modelele de 16GB sau 32GB.

În cele din urmă, progresele tehnologice din ultimii ani au făcut ca aceasta să fie o perioadă excelentă pentru a fi un gamer, având atât de multe opțiuni la dispoziție. Una dintre acestea include jocul pe un laptop, dar trebuie să știți pe care să îl cumpărați, pentru a vă asigura că aveți parte de cea mai bună experiență de joc posibilă. După cum puteți vedea, există mulți factori care trebuie luați în considerare înainte de a lua o decizie.

Vezi si

AMD este câștigător în fața lui Intel atât la performanța procesoarelor, cât și la bursă

Exuberanța continuă iată pe piețe odată cu decizia de ieri a FED-ului de majorare a …