A început scoala si la Penitenciarul Vaslui

Luni, Penitenciarul Vaslui si-a deschis noul an scolar 2015-2016, în colaborare cu Scoala Specialã “Constantin Pufan”. Anul acesta, la cursuri s-au înscris 43 de persoane condamnate.

penitenciar

Dintre acestea, 14 vor studia la nivel de scoalã primarã (clasele I-IV – n.r.) si 29 în ciclul gimnazial (clasele V-VIII – n.r.). Dacã, în scolile normale, bobocii au vârste de 6-7 ani, la închisoarea vasluianã, cei mai tineri au 21-22 de ani, iar cel mai în vârstã are 46 de ani.

Ca o curiozitate, cel mai bãtrân elev în clasa a III-a are 45 de ani. De mentionat este si faptul cã diploma de studii, certificatul de absolvire si foaia matricolã vor fi eliberate de cãtre unitatea de învãtãmânt care organizeazã cursurile, iar pe spatele acestor documente nu va fi trecut locul în care s-a desfãsurat instruirea scolarã. “Ca serviciu public aflat în slujba comunitãtii, Penitenciarul Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean, organizeazã cursuri de scolarizare pentru persoanele condamnate, urmãrind compensarea deficitului scolar si prevenirea recidivei”, se aratã în comunicatul emis de cãtre Penitenciar.

Sursa:Obiectiv

Vezi si

Micile ferme agricole atrag în satele Vasluiului fonduri europene de peste un milion de euro

Fermierii din comunitățile vasluiene mizează tot mai multe pe fondurile euroepene nerambursabile. Interesul s-a manifestat …