miercuri, 8 februarie , 2023

Primii refugiați au ajuns în România

Primii refugiați de la începutul exodului către Germania au pătruns în România, marți după-amiază. Cei doi imigranți au fost descoperiți de polițiștii de frontieră la Beba Veche, localitatea situată la granița cu Serbia și Ungaria, și unde, zilele trecute, s-a simulat pătrunderea în țară a unui val de imigranți.

refugiati-sirieni

 

Polițitii de frontieră din județul Timiș au avut parte de o surpriză de proporții în momentul în care s-au apucat să-i ia la întrebări. Când afganii și-au dat seama că au pătruns de fapt în România, au început să plângă.

Aceștia le-au explicat polițiștilor că nu aveau de gând să ajungă în România, că s-au rătăcit și credeau că sunt în Ungaria. Bărbații au cerut să fie returnați în Serbia.

„In 15 septembrie, la ora 16.45, politistii de frontiera din cadrul sectorului de Politie de Frontiera Sannicolau Mare au observat, in timp ce intentionau sa intre ilegal in Romania, doua persoane. S-a procedat la retinerea acestora, iar in cadrul primelor cercetari s-a stabilit ca sunt cetateni afgani. In cadrul primelor declaratii, cei doi au precizat ca s-au ratacit pe teritoriul Serbiei si ca nu voiau sa ajunga in Romania, fapt pentru care in acest moment sunt in procedura de readmisie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliției de Frontieră Timiș.

Sursa:Realitatea.net

Vezi si

În „Săptămâna verde”, preșcolarii și elevii vor derula activități de protejare a mediului

Din acest an școlar, preșcolarii și elevii, coordonați de educatoare, învățătoare și profesori, vor putea …