sâmbătă, 13 iulie , 2024

Accident grav la Husi!

Inconstienta unui husean a bãgat în spital un copil de 13 ani

Un individ aflat ieri la volanul unui BMW, pe care îl conducea cu o vitezã excesivã prin oras, a produs un accident de circulatie înspãimântãtor: pe strada “Calea Basarabiei” a scãpat vehiculul de sub control, acesta lovind în plin un copil de 13 ani, care mergea pe trotuar. Masina s-a izbit violent de zidul unei locuinte, rupând apoi douã garduri. Culmea este cã soferul a dispãrut într-un timp foarte scurt de la locul producerii accidentului, semn cã nu s-a rãnit prea grav, politistii anuntând asearã cã încã îl cautã! Bãiatul accidentat a fost transportat la spitalul Husi, unde medicii – unii chemati si de acasã – s-au mobilizat pentru salvarea acestuia. Dupã ce a fost stabilizat, copilul diagnosticat cu multiple traumatisme la nivelul membrelor a fost trimis la spitalul iesean “Sfânta Maria”. Martori oculari ai tragediei sustin cã masina ar apartine lui Andrei Andrunache, un politist de frontierã si el, se pare, s-ar fi aflat la volan, în momentul producerii accidentului. Reprezentantii IJP Vaslui nu au confirmat asearã informatia, spunând cã “deocamdatã, încã se desfãsoarã activitãti specifice de identificare a autorului”.

accident husi masina casa frontiera

Husenii care s-au aflat ieri dupã-amiazã în zona benzinãriei “Petrom” au tras spaima vietii lor, vãzând cum un bolid vine cu o vitezã teribilã, iese de pe carosabil, spulberã într-o fractiune de secundã un copil de pe trotuar, iar apoi, dupã ce dãrâmã zidul unei locuinte, dar si douã garduri, se opreste într-o curte învecinatã. Speriati, oamenii au sunat la 112, chemând Ambulanta pentru copilul grav rãnit. La fata locului au sosit imediat politistii de la “Rutierã”, dar si un echipaj de jandarmi, care au coordonat masinile din trafic, întrucât portiunea dintre Podul Ralea si benzinãria Petrom a fost închisã pentru o perioadã de timp, în vederea efectuãrii cercetãrilor la locul producerii accidentului. Copilul a fost transportat cu Ambulanta în regim de urgentã la spitalul “Dimitrie Castroian”, unde medicii – unii chemati si de acasã – s-au mobilizat pentru salvarea copilului. “Starea sa este foarte gravã, are multiple traumatisme la nivelul membrelor. Medicii nostri fac totul pentru salvarea copilului si, îndatã dupã ce va fi stabilizat, va fi trimis la Iasi”, a precizat directorul medical al spitalului Husi, dr. Deleanu Taisia, la scurt timp de la aducerea bãiatului în unitatea medicalã. “O asemenea vitezã prin oras nu se explicã decât dacã esti beat sau drogat. Uitati-vã cã a sfãrâmat peretele acela din beton si a rupt un stâlp din beton de la primul gard! Vã dati seama ce vitezã avea si cum a putut intra în copilasul acela, care mergea corect, sãracul, pe trotuar? În locul acelui copilas, putea fi oricare dintre noi, iar un individ fãrã minte, sã dea peste oameni, fãrã constiintã, fãrã milã”, spuneau, revoltati, oamenii care au vãzut cele întâmplate.

Martorii oculari spun cã BMW-ul ar apartine unui politist de frontierã, însã Politia nu a confirmat oficial!

Culmea este cã individul de la volanul masinii, în toatã panica creatã, a reusit sã se strecoare si sã pãrãseascã locul accidentului, fugind, cel mai probabil, spre râpa din spatele gospodãriei unde acesta s-a oprit cu vehiculul! Politistii huseni au declansat imediat ample activitãti specifice, pentru identificarea individului de la volanul masinii. “Apelul la 112 a fost dat la ora 15,40. La fata locului s-a deplasat în cel mai scurt timp o echipã a Politiei Rutiere Husi. Ambulanta a preluat victima si a transportat-o la spitalul Husi. S-a constatat cã vehiculul venea dinspre zona industrialã a orasului si se îndrepta spre centrul municipiului. La un moment dat, a intrat pe contrasens, pãtrunzând în curtea unei locuinte si rãnind grav un copil, care se afla pe trotuar. Îndatã dupã producerea accidentului, soferul a fugit de la locul faptei. În prezent, politistii desfãsoarã activitãti specifice pentru gãsirea si identificarea acestuia”, a precizat inspectorul Mihaela Straub, reprezentantul IJP Vaslui. De altfel, martorii ocularii au sustinut cã BMW-ul respectiv ar apartine unui politist de frontierã, Andrei Andrunache, si este posibil ca el sã fi fost la volan. Informatia însã nu a fost confirmatã oficial de politisti, care au precizat. “Deocamdatã, încã se desfãsoarã activitãti specifice de identificare a autorului”, au spus, asearã, reprezentantii IJP Vaslui.

Sursa articol & foto: Vremea Noua

Vezi si

Au început înscrierile la liceu

Elevii, împreună cu părinții și diriginții, trebuie să completeze, astazi, 12 iulie, dar și in …