Accident la Bârlad, în Bariera Puiești, cu două victime, una fiind minoră

Noaptea trecută, 9/10 aprilie 2023, la ora 23.49, în Bariera Puiești, din municipiul Bârlad, s-a produs un accident rutier în urma căruia au fost vătămate două persoane. Din primele verificări  efectuate, se pare că un autoturism (taxi) condus de către un bărbat de 39 de ani, din municipiul Bârlad, care se deplasa pe direcția Perieni către Bârlad, ar fi pierdut controlul  asupra direcției de deplasare, ar fi părăsit partea carosabilă și ar fi acroșat un podeț care face accesul într-o locuință.

„În urma producerii  evenimentului  rutier  au fost vătămate corporal două persoane, conducătorul autoturismului și o pasageră, în vârstă de 16 ani, din municipiul Bârlad, ambele fiind transportate la Spitalul Municipal Bârlad pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorul autoturismului  implicat  a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

În cauză, sunt efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier fiind deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a precizat inspectorul de poliție Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Detașamentul de pompieri Bârlad  a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă (autospecială echipată cu modul pentru descarcerare/deblocare), o ambulanță SMURD și echipaje specializate, pentru asigurarea măsurilor PSI, evaluarea și acordarea primului ajutor victimelor accidentului rutier produs în municipiul Bârlad, la ieșirea din Bârlad, în Bariera Puiești. La intervenție a participat și un echipaj aparținând SAJ Vaslui, substația Bârlad.

„La sosirea echipajelor de intervenție a fost găsit un autoturism (taxi) răsturnat într-un șanț, după ce în prealabil  lovise în cap de pod. Până la sosirea echipajelor de intervenție,  persoanele aflate în interior au fost ajutate de  ceilalți participanți la trafic. „Pompierii militari au asigurat măsurile PSI specifice în astfel de accidente, iar paramedicii  au evaluat victimele și le-au acordat primul ajutor”, a precizat Marius Stanciu, purtător de cuvânt al ISU Vaslui. Vom reveni cu amănunte.

Vezi si

Greva de la casele de pensii s-a încheiat

Reprezentanții Blocului Național Sindical împreună cu reprezentanții angajaților din Casa Națională de Pensii Publice au …