Accidentat mortal de o ambulanţă

La doar câteva ore de la producerea accidentului mortal în care a fost implicat un grup de pelerini care se întorceau din pelerinaj de la moaştele Sfintei Parascheva, un alt eveniment rutier grav a avut loc în judeţ, pe aceeaşi rută, la doar 15 kilometri distanţă.
Pe DN 24, pe raza localităţii Văleni, o autospecială din cadrul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Vaslui se deplasa la o urgenţă, în localitatea Şerboteşti, comuna Soleşti, unde o bătrână de 77 de ani acuza o stare generală proastă. Având semnalele luminoase şi sonore pornite, ambulanţierul a încercat să depăşească o coloană de cinci maşini.
În acelaşi timp, conducătorul unui autoturism Daewoo Matiz, aflat în faţa coloanei, a încercat să schimbe direcţia de mers către stânga, fără să se asigure, moment în care a fost lovit în plin de ambulanţă.
În urma impactului violent, şoferul Matizului, un bărbat de 44 de ani, a fost grav rănit. La rândul său, asistenta de pe ambulanţă a fost rănită, suferind contuzii la antebraţul şi gamba stângă.
La locul accidentului s-au deplasat mai multe echipaje de ambulanţă, un altul fiind dirijat pentru preluarea urgenţei de la Şerboteşti.
Transportat la spital în stare critică, şoferul autoturismului Matiz, agent de vânzări la o firmă de distribuţie, a decedat.
„Pe numele conducătorului autosanitarei s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Poliţiştii rutieri se află la faţa locului pentru a stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul”, a declarat subcomisar Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Sursa: obiectivvaslui.ro

Vezi si

Serbarea Florilor la Vaslui

Cea de a 8-a editie a Serbarii Florilor va incepe vineri, 17 mai de la …