Nu le place munca

Numărul şomerilor care îşi pierd indemnizaţiile date de stat creşte continuu. Principalul motiv este că refuză locurile de muncă oferite de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM). O soluţie pentru a elimina şomerii „pretenţioşi» este propusă de ministerul IMM-urilor: pierderea nu doar a indemnizaţiei, ci şi a asigurărilor sociale.

locdemunca 300x225 Nu le place munca


“În anul 2013, le-a fost încetată indemnizaţia de şomaj, pentru refuzul de a participa la programele de formare profesională organizate de AJOFM Vaslui, unui număr de opt persoane, iar alte 30 au pierdut acest drept pentru refuzul unui loc de muncă. În acest an, le-a fost încetată indemnizaţia de şomaj, pentru refuzul de a participa la programele de formare profesională, unui număr de şapte şomeri, iar alte 56 de persoane au rămas fără bani pentru refuzul unui loc de muncă”, a declarat Laura Toporăscu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui.
„Avem şi şomeri care vin şi cer direct o negaţie cum că profilul lor nu corespunde aşteptărilor noastre. Am trimis cereri în toată Moldova, asigurând cazarea celor care ar fi fost dispuşi să vină să muncească. Nu am primit nici măcar un telefon», povesteşte managerul unei companii. “În anul 2013, le-a fost încetată indemnizaţia de şomaj, pentru refuzul de a participa la programele de formare profesională organizate de AJOFM Vaslui, unui număr de opt persoane, iar alte 30 au pierdut acest drept pentru refuzul unui loc de muncă. În acest an, le-a fost încetată indemnizaţia de şomaj, pentru refuzul de a participa la programele de formare profesională, unui număr de şapte şomeri, iar alte 56 de persoane au rămas fără bani pentru refuzul unui loc de muncă”, a declarat Laura Toporăscu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui.

Sursa: obiectivvaslui.ro

Vezi si

Aproape 60% dintre cetățeni declară că vor vota în mod sigur la alegerile din 9 iunie

Alianța PSD-PNL este creditată cu 46,6% din intențiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu …