duminică, 3 decembrie , 2023

Adolescenta de 16 ani, grav accidentată, era fugită de la un centru de plasament al DGASPC din Bârlad

Minora de 16 ani, C.V., din Bârlad, victimă a accidentului rutier de azi noapte, este instituționalizată la un Centru al DGASPC din localitate. Fata fugise în toiul nopții din instituție, iar cei de la Protecția Copilului au fost anunțați după o oră și jumătate de accident. S-a făcut plângere la poliție, urmând ca oamenii legii să investigheze condițiile în care a plecat minora și s-a produs accidentul.

„Aseară, la orele 23.00, minora a părăsit serviciul social fără permisiunea personalului, dispariție sesizată de urgență Poliției municipiului Bârlad. La o oră și jumătate distanță, am fost anunțați cu privire la faptul că minora a fost implicată într-un accident rutier. Un asistent medical din cadrul instituției noastre s-a prezentat de urgență la spital, iar de la acel moment suntem în permanent contact cu cadrele medicale. La acest moment, starea de sănătate a minorei este stabilizată și sunt continuate investigații de specialitate”, a precizat Irina Câmpeanu, purtător de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Minora de 16 ani a fost transferată la Spitalul Județean Vaslui, cu fracturi la colana cervicală!

De la Spitalul Municipal de Urgență din Bârlad am aflat că fata de 16 ani a fost transferată la Spitalul Județean Vaslui, unde a fost internată într-o secție de chirurgie – Ortopedie Pediatrică. Leziunile ei sunt destul de serioase, având în vedere că are fracturi la nivelul coloanei cervicale, din fericire fără deplasare.

În data de 10 aprilie a.c., ora 00.10, se prezintă în Compartimentul de Primiri Urgente o pacientă minoră, de 16 ani, pasager din față dreapta, conștientă, stabilă hemo-dinamic, cu durere coloana latero-cervicală și dorsală. După anamneza și efectuarea unui CT, se observă fracturi la nivelul coloanei cervico-lombare, fără deplasare. Se transferă la Spitalul județean Vaslui, pentru evaluare și supraveghere într-o secție de Chirurgie-Ortopedie Pediatrică.

Vezi si

Ziua Nationala va fi sarbatorita la Vaslui

Primăria Vaslui organizează spectacole de Ziua Națională doar  cu artiști și formații locale, în afirmare: Printre …