Un fost jandarm din Iași și-ar fi omorât mama cu nenumărate lovituri de cuțit

Un fost jandarm din județul Iași, în vârstă de 45 de ani, a fost reținut de polițiști fiind bănuit că și-ar fi ucis mama în bătaie. Anchetatorii au dispus o expertiză psihiatrică pentru a stabili dacă suspectul a avut sau nu discernământ când a comis crima.
 

Crima oribilă s-a petrecut în apartamentul femeii de 70 de ani din Iași, acolo unde individul a venit în vizită. Acesta ar fi fost beat, spun anchetatorii, și deocamdată nu se știe care este motivul pentru care acesta și-a luat mama la bătaie. El ar fi lovit-o pe femeie de nenumărate ori cu un cuțit. După, bărbatul și-a sunat concubina și i-a spus că și-a găsit mama într-o baltă de sânge. Femeia a sunat imediat la 112 și un echipaj de terapie intensivă de la SMURD a ajuns la fața locului, dar și polițiștii. Din nefericire, pentru victimă era prea târziu. Medicii au fost nevoiți să declare decesul.

Mărturiile vecinilor

Se auzea o femeie țipând foarte tare și mă gândeam că poate au copii, era în jur de 12 și ceva, se auzea ca și cum trântind mobila„, a povestit o femeie.

Cred că din cauza alcoolului, avea probleme. Știam că locuiește singură”, a spus o altă femeie.

„Se auzea cum țipa din tot sufletul și noi ne-am speriat, nici nu am mai putut dormi după. Am văzut că a venit poliția, s-au mai auzit țipete și apoi liniște totală”, a povestit o altă vecină.

O femeie extraordinar de cuminte și liniștită, am văzut-o alaltăseară, era bine. Fiul venea uneori și mânca, mi-a spus polițistul care a sigilat dimineață, nu deschideți”, a declarat o altă femeie.

Bărbatul spune că nu își amintește nimic

Se efectuează cercetări față de suspect, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor asupra unui membru de familie”, a declarat Ionela Gâmbuță, procuror adjunct Parchetul Tribunalul Iași.

Bărbatul a fost audiat vineri și, potrivit procurorilor, nu își recunoaște vina. El le-a spus anchetatorilor că nu își amintește ce s-a întâmplat noaptea trecută. Acum este internat la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași, pentru a i se efectua expertiză. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la 30 de ani de închisoare.

Vezi si

Greva de la casele de pensii s-a încheiat

Reprezentanții Blocului Național Sindical împreună cu reprezentanții angajaților din Casa Națională de Pensii Publice au …