Alternativă sigură la WhatsApp, bazată pe blockchain, lansată de o firmă din România

O aplicație de chat securizată, care reprezintă o alternativă la WhatsApp sau Telegram, a fost dezvoltată în România folosind tehnologia blockchain.

Firma CryptoDATA Tech, care dezvoltă în special soluții de securitate informatică, a lansat Wispr, care poate fi descărcată gratuit din magazinele virtuale de aplicații Google Play și App Store.

„Prin lansarea aplicației Wispr, dezvoltată integral în România, ne dorim să atragem atenția asupra importanței securizării transferului de informații, protecției datelor cu caracter personal și, de asemenea, ne propunem să educăm publicul larg despre importanța conceptului de intimitate digitală”, a declarat Ovidiu Toma, CEO al CryptoDATA.

 

Dezvoltatorul susține că „transmiterea, efectuarea și primirea de mesaje text sau audio, apeluri audio sau video și transferurile de fișiere” sunt criptate prin intermediul protocolului VOBP (Voice Over Blockchain Protocol) dezvoltat și patentat de CryptoDATA Tech.

Firma a dezvoltat inclusiv dispozitive criptate, precum smartphone-ul IMPulse K1 și laptopul BASM.

 

O perioadă dificilă pentru Facebook și WhatsApp

Lansarea Wispr vine într-un moment în care Facebook, compania care deține WhatsApp, se află în mijlocul unui nou mare scandal. Frances Haugen, o fostă angajată, a făcut dezvăluiri șocante despre cea mai mare rețea de socializare online din lume.

Printre altele am aflat că Facebook identifică doar o mică parte din conținutul periculos de pe platformele sale, precum discursul bazat pe ură sau dezinformarea.

Totodată, mai multe servicii deține de gigantul condus de Mark Zuckerberg nu au funcționat recent mai multe ore, iar cu această olcazie rivala Telegram a atras 70 de milioane de noi utilizatori.

Vezi si

YouTube pune stop clipurilor care promovează obiceiuri alimentare nesănătoase

Ușor de viralizat prin promovarea către un public numeros, mereu în căutarea de soluții pentru …