miercuri, 27 octombrie , 2021

Andrei Popa merge la Balcaniada de Informatică!

Informatica vasluiană rămâne la înălţime. Graţie lui Andrei Popa, elev la Liceul “Mihail Kogălniceanu” (LMK), Vasluiul va avea reprezentare la concursurile internaţionale de informatică.

topul-firmelor3_andrei_popa

 

El a reuşit o performanţă notabilă la Focşani, gazda stagiului de pregătire al lotului lărgit de informatică. În urma celor trei probe de baraj, elevul pregătit de profesorul Nicu Vlad s-a clasat pe locul trei, obţinând unul dintre cele patru locuri din lotul cu care România va concura la Balcaniada de Informatică, programată în perioada 27 iunie – 2 iulie, în Cipru.

“Anul acesta, Vasluiul s-a clasat pe locul doi la nivel naţional, după Bucureşti, semn că şcoala vasluiană de informatică este bine poziţionată, cu profesori pregătiţi, care luptă pentru performanţă. În privinţa lui Andrei, rezultatul nu mă surprinde. Şi anul trecut a făcut parte din lotul României pentru Olimpiada Internaţională, astfel că aşteptările sunt mari şi acum”, a declarat Lidia Răşcanu, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui.
Până atunci, Andrei Popa va participa cu lotul restrâns al României la un nou stagiu de zece zile, urmând ca, la final, să susţină alte trei probe de baraj pentru alcătuirea lotului care va participa la Olimpiada Internaţională de Informatică.
“De pe 17 mai, Andrei va merge la Turnu Măgurele, unde sperăm să obţină un nou rezultat de excepţie, care să-i aducă un loc la Olimpiada Internaţională de informatică. Merită toate felicitările. A muncit enorm ca să ajungă la acest nivel şi sunt convins că va culege roadele în cel mai scurt timp”, a declarat Cătălin Ignat, directorul LMK Vaslui.
La faza naţională a olimpiadei de informatică, Andrei Popa a obţinut medalia de argint şi menţiunea Ministerului Educaţiei.

Sursa:Obiectiv

Vezi si

Primăria Găgești, prima instituție din județ care calculează automat taxele locale online și le încasează prin portalul de e-Guvernare

Primăria Găgești oferă posibilitatea plății tuturor taxelor locale și a amenzilor de pe orice dispozitiv …