marți, 27 septembrie , 2022

Android 12 introduce un nou mod de hibernare pentru aplicațiile rămase nefolosite

Descoperită de în codul Android 12 încărcat pe platforma Open Source Project, noul serviciu de hibernare a aplicațiilor ar putea ajuta o mai bună gestionare a spațiului de stocare.

Android-12-1

Potrivit descrierii oferite chiar de Google, noua funcție Android 12 asigură comutarea aplicațiilor care nu sunt folosite în mod activ într-un așa numit mod de hibernare, care optimizează folosirea spațiului de stocare. Deși compromisul făcut nu este menționat, putem presupune că scoaterea aplicațiilor din modul de hibernare presupune un timp de așteptare mai mare la următoarea pornire.

Deocamdată, Google nu oferă detalii specifice cum ar fi criteriile după care este activată funcția de hibernare a aplicațiilor, sau modul în care funcționează acest sistem.

O variantă ar fi ca Android să „hiberneze” automat aplicațiile care rămân neutilizate o perioadă mai mare de timp, sau să propună acest serviciu ca măsură de optimizare a spațiului de stocare pe dispozitivele cu rezerve de memorie internă limitate. Probabil că utilizatorii vor putea să împiedice comutarea în modul de hibernare pentru anumite aplicații la care este dorită recepționarea eventualelor notificări, cum sunt cele de mesagerie.

Deoarece modificările au apărut deocamdată doar pe Android Open Source Project, platformă în care dezvoltatorii pot trimite caracteristici și cod pentru a îmbunătăți Android, rămâne de văzut dacă noua caracteristică va fi preluată și în versiunea oficială de Android 12. Având în vedere faptul că prima versiune Developer Preview ar putea fi disponibilă pentru testare încă de luna viitoare, noutățile din Android 12 vor putea fi descoperite în curând.

Vezi si

YouTube anunță Creator Music, prin care creatorii de conținut pot cumpăra melodii cu licență

Cei de la YouTube au dezvăluit o nouă modalitate prin care creatorii de conținut pot …