Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, puşi la plată pentru defecţiunile produse din neglijenţă

646x404

Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, cea mai mare unitate sanitară din judeţ, vor plăti pentru defecţiunile din spital, dacă se constată că anumite lucruri se deteriorează din cauza nglijenţei personalului. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Vasile Mihalachi, a declarat că angajaţii spitalului trebuie să fie mai atenţi cu bunurile din spital. „Ceea ce ne determină să fim nemulţumiţi este faptul că, în anumite secţii, ce am reparat, deja s-a stricat.

Preşedintele CJ şi cu cei doi vicepreşedinţi nu au menirea să stea în spital şi să întreţină uşile, ferestrele sau lifturile. Toate stricăciunile de acolo s-au întâmplat din cauza neatenţiei personalului de întreţinere din spital. Eu nu pot să concep să se strice un lift, să se zgârie, să se murdărească, să nu se mai deschidă, să nu se mai închidă, decât din neglijenţa celui care îl exploatează.

Defecţiunile care depind de constuctor, vor fi remediate, iar cele care nu au depins de constructor, vor fi imputate. Trebuie să ştie toată lumea că un bun făcut cu bani publici trebuie şi întreţinut. Orice angajat din spital primeşte un salariu, mai mare sau mai mic, pentru care este obligat să întreţină unitatea în bună stare de funcţionare, începând cu medicul şef de secţie şi terminând cu femeia de serviciu. Nu îşi fac datoria, ne-o vom face noi, cei de la Consiliul Judeţean”, a declarat Vasile Mihalachi.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui este implicat într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, de peste 70 milioane de lei. Jumătate din corpul unităţii sanitare a fost dat în folosinţă anul trecut. Potrivit vicepreşedintelui CJ Vaslui, lucrările la Spitalul Judeţean de Urgenţă sunt în grafic, ele urmând să fie finalizate în toamna acestui an. Momentan, se lucrează la scara exterioară impusă de normele de prevenire şi stingere a incendiilor în vigoare, scară care nu a fost inclusă în proiectul iniţial de reabilitare a unităţii sanitare.

Vezi si

Aproape 60% dintre cetățeni declară că vor vota în mod sigur la alegerile din 9 iunie

Alianța PSD-PNL este creditată cu 46,6% din intențiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu …