Vasluieni amendaţi după ce au lipit anunţuri pe stâlpi sau pe panouri publicitare

646x404 (1)

14 vasluieni au fost amendaţi, luna trecută, pentru că au lipit afişe publicitare în locuri neautorizate, patru dintre ei fiind surprinşi în flagrat de poliţiştii locali. Ceilalţi s-au dat singuri de gol, fiind identificaţi cu ajutorul datelor de contact înscrise pe afişe.

 Sancţiuni au fost aplicate în urma unor acţiuni specifice ale poliţiştilor locali din cadrul Serviciului Urbanism, Mediu, Comercial din luna iunie. Oamenii legii au verificat amplasarea afişelor comerciale în locuri neautorizate (ziduri, stâlpi de iluminat public, staţii de autobuz, mobilier stradal sau alte dotări ale domeniului public). Cei 14 au fost amendaţi cu 600 de lei.Conducerea Poliţiei Locale Vaslui a solicitat sprijinul comunităţii pentru a semnala problemele şi neregulile legate de afişajul ilegal pe domeniul public.

Poliţiştii amintesc prevederile unei hotărâri a Consiliului Local din 2009, potrivit cărora lipirea, expunerea afişelor, posterelor sau anunţurilor publicitare ori scrierea anunţurilor, pe stâlpi, garduri, pereţii clădirilor, staţiile de autobuz sau în alte locuri decât cele autorizate se sancţionează cu amendă cuprinsă între 200 şi 600 de lei.

Problema afişajului este în atenţia Poliţiei Locale Vaslui, care va continua monitorizarea mijloacelor de publicitate montate ilegal şi luarea măsurilor ce se impun pentru eliminarea acestui tip de publicitate, iar în perioada imediat următoare acţiunile pe această temă vor fi intensificate.

Vezi si

Aproape 60% dintre cetățeni declară că vor vota în mod sigur la alegerile din 9 iunie

Alianța PSD-PNL este creditată cu 46,6% din intențiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu …