duminică, 24 octombrie , 2021

Aplicația de mesagerie Signal, blocată de numărul prea mare de utilizatori nou veniți

Sufocate de mesajele a milioane de utilizatori nou înregistrați, serverele aplicației Signal au funcționat cu întreruperi sau deloc peste week-end, în timp ce administratorii platformei au lucrat pentru acomodarea volumului de trafic crescut aproape peste noapte.

signal aplicatie

„Victimă” a propriului succes, aplicația de mesagerie criptată a funcționat cu întreruperi în cursul zilei de sâmbătă, după o întrerupere care i-a lăsat pe utilizatorii în imposibilitatea de a trimite sau primi mesaje timp de peste o zi.

Cu aplicația 17,8 milioane de noi instalări ale aplicației de mobil contorizate în doar o săptămână, rețeaua Signal și-a sporit de 62 de ori numărul de utilizatori, potrivit datelor furnizate de Sensor Tower. Pentru comparație, clientul WhatsApp a fost descărcat de 10,6 milioane de utilizatori în aceeași perioadă, un declin de 17%.

Deși nu a precizat în mod explicit ce a cauzat perturbarea serviciilor, se pare că dificultățile tehnice au apărut din cauza afluxului de noi utilizatori, stârnit de anunțul impunerii unor noi termeni de utilizare a serviciilor WhatsApp, care relaxează politicile de securitate aplicate până acum.

Împreună cu o altă aplicație criptată, Telegram, Signal a fost principalul beneficiar al măsurilor neinspirate anunțate de Facebook, privind modul în care WhatsApp își va desfășura activitatea de acum înainte.

Platforma Signal este administrată Signal Foundation, o fundație non-profit cu sediul în Silicon Valley, lansată în februarie 2018 cu o finanțare inițială de 50 milioane dolari.

Vezi si

„iCârpa”? Apple a lansat o lavetă care costă 19 dolari

Apple a lansat o serie de produse interesante ieri, dar niciunul nu a stârnit atâtea …