Apple ar fi renuntat la planurile pentru un iPhone 15 cu butoane “solid-state”

Planul Apple prin care iPhone 15 urma sa renunte la tastele fizice in favoarea unor butoane solide cu sensibilitate ajustabila ar fi fost abandonat dupa ce hardware-ul comandat nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor.

Mai mult decat un artificiu de marketing, noile butoane fara actionare mecanica urmau sa aiba raspuns haptic si sensibilitate ajustabila, permitand actionarea si prin manusi sau prin husa de protectie nedecupata. Spre exemplu, pentru versiunile iPhone 15 dotate cu butoane solid-state, carcasele de protectie nedecupate ar fi avut tastele modelate in relief, telefonul “stiind” sa interpreteze apasarile care nu ating rama laterala si nici nu declanseaza vreun mecanism fizic.

Chiar daca ramane cu taste actionate mecanic, iPhone 15 va fi primul telefon Apple care face trecerea de la Lightning la USB-C, modificarea fiind garantata de obligatiile prevazute in noua legislatie europeana. Totusi, Apple a gasit deja o “portita” care va permite in continuare vanzarea de accesorii la preturi umflate, adaugand viitoarelor cabluri USB-C pentru iPhone un cip de securitate. Fara respectivul cip, viteza de incarcare va fi sever limitata prin cablurile USB-C “neoriginale”, Apple asigurand doar nivelul minim de compatibilitate la care este obligat de legislatia europeana.

Pe lista imbunatatirilor zvonite, dar neconfirmate, mai intra si un nou design cu forme mai rotunjite si rama mai ingusta in jurul ecranului, sustinut deja cu randari neoficiale.

Vezi si

YouTube pune stop clipurilor care promovează obiceiuri alimentare nesănătoase

Ușor de viralizat prin promovarea către un public numeros, mereu în căutarea de soluții pentru …