Astăzi începe bacalaureatul

Peste 3.300 de absolvenţi de liceu din judeţ sunt aşteptaţi la proba de evaluare a competenţelor lingivstice de comunicare orală în limba română, care se încheie pe 10 iunie.

bac-680x365

 

De astăzi, absolvenţii de liceu trec prin mari emoţii. Ei intră în focurile examenului de bacalaureat, care debutează cu proba orală la limba română.
Candidaţii vor extrage un bilet pe care vor găsi un text la prima vedere. Vor trebui să-l citească cu voce tare şi apoi să răspundă la mai multe întrebări legate de text.Profesorii nu vor da note, ci calificative: utilizator de nivel mediu, utilizator experimentat sau utilizator începător.
În acest an, 3.331 de vasluieni s-au înscris la bacalaureat, dintre care 347 provin din promoţiile anterioare. Faţă de sesiunea de anul trecut, numărul lor este mai mare cu aproape 400.
Potrivit propunerii Comisiei Judeţene de Bacalaureat, în judeţul Vaslui sunt organizate 19 de centre de evaluare a competenţelor digitale, 11 centre pentru probele scrise şi patru centre de evaluare.
În perioada 15-19 iunie se va desfăşura proba de evaluare a competenţelor digitale, iar între 22-26 iunie candidaţii vor susţine proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
Probele scrise vor fi susţinute pe 29 iunie – limba şi literatura română, pe 1 iulie – proba obligatorie a profilului, respectiv matematică pentru absolvenţii profilului real sau istorie pentru cei de la uman, şi pe 3 iulie – proba la alegere a profilului şi specializării.
Rezultatele vor fi afişate pe 6 iulie, până la ora 12, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12-16, urmând ca în perioada 7-9 iulie să fie soluţionate. Rezultatele finale vor fi afişate pe 10 iulie.

Vezi si

Aproape 60% dintre cetățeni declară că vor vota în mod sigur la alegerile din 9 iunie

Alianța PSD-PNL este creditată cu 46,6% din intențiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu …