Condamnare pentru proxeneţii VIP-urilor

Tribunalul Vaslui l-a condamnat la cinci ani şi patru luni de închisoare pe vasluianul care a racolat mai multe tinere şi le-a obligat să se prostitueze, selectând clienţi din rândul fotbaliştilor şi oamenilor de afaceri din oraş. Viorel Rusu, în prezent fugit în străinătate, a mai fost obligat să le achite victimelor sale nu mai puţin de 180.000 de euro, cu titlu de daune materiale. Partenerul lui Rusu, Carlo Grasu, un cunoscut al lumii interlope locale, a fost condamnat la trei ani de închisoare, dar cu suspendare.

23ian2014_Viorel_Rusu_proxenet_21

 

O sentinţă pronunţată ieri de Tribunalul Vaslui – cinci ani şi patru luni de închisoare – pare uşor nefirească, având în vedere că inculpatul principal, Viorel Rusu, fusese condamnat mai aspru (zece ani de închisoare) în urmă cu câteva săptămâni, într-o cauză în care nu jucase decât un rol marginal. În prezentul dosar, individul, cunoscut ca proxenetul VIP-urilor vasluiene, dat în urmărire internaţională după ce a reuşit să fugă de sub nasul judecătorilor, a scăpat cu o pedeapsă la jumătate, bucurându-se de legea penală mai favorabilă (Codul Penal din 1969).

Magistraţii l-au găsit pe Viorel Rusu vinovat de săvârşirea a două infracţiuni de trafic de minore. Pe lângă cei cinci ani şi patru luni de detenţie – dacă va fi prins! – Rusu va trebui să le plătească victimelor daune materiale uriaşe: 70.000 de euro reprezentând contravaloarea muncii prestate în perioada 2010 – iunie 2013 de una dintre tinerele exploatate sexual, respectiv 110.000 de euro reprezentând prestaţia celeilalte fete.

Alături de el, a fost condamnat şi Carlo Grasu, un apropiat al interlopilor din Vaslui. Acesta a primit o pedeapsă şi mai blândă: trei ani de închisoare, cu suspendare, sub supraveghere.

Sursa:Obiectiv

Vezi si

Serbarea Florilor la Vaslui

Cea de a 8-a editie a Serbarii Florilor va incepe vineri, 17 mai de la …