miercuri, 27 octombrie , 2021

Ataşatul cultural al Ambasadei Spaniei in vizita la Vaslui

Vicente Lopez-Brea Fernandez, reprezentant în România al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Sportului din Regatul Spaniei, va fi invitatul de onoare al Simpozionului Internaţional pentru Educaţie Intergeneraţională organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean, în parteneriat cu Şcoala “Alexandra Nechita”.

Agregado-Educación-Vicente-López-Brea

Astăzi, de la ora 10, la Şcoala “Alexandra Nechita” Vaslui, va avea loc cea de-a doua ediţie a Simpozionului Unternaţional pentru Educaţie Intergeneraţională. Invitatul special al manifestării este ataşatul cultural Vicente Lopez-Brea Fernandez, reprezentant în România al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Sportului din Regatul Spaniei.
Înaltul oaspete nu se află pentru prima oară la Vaslui. În urmă cu un an, el a avut întâlniri cu reprezentanţii primăriei şi ai prefecturii, după care a poposit la liceele “Mihail Kogălniceanu”, “Emil Racoviţă”, “Ştefan Procopiu” şi “Anghel Rugină”, apoi la Şcoala Puşcaşi şi Colegiul Naţional “Cuza Vodă” Huşi.
La simpozion vor participa dascăli din judeţ, formatori, dar şi cadre didactice din mediul universitar şi din ţări precum Cipru, Portugalia, Italia şi Turcia.
“În ultimul deceniu, judeţul Vaslui a fost spaţiul în care s-au desfăşurat numeroase proiecte inovatoare în domeniul educaţiei, recompensate adesea cu înalte distincţii ale Comisiei Europene sau ale Ministerului Educaţiei. Împreună cu alte iniţiative valoroase de formare, aceste proiecte trebuie să-şi găsească un forum adecvat de propagare. În acest spirit, simpozionul intenţionează să valorifice şi să popularizeze exemplele de bună practică acumulate”, a declarat Alexandru Mîţă, inspectorul de limbi moderne din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui.

Sursa:Obiectiv

Vezi si

Primăria Găgești, prima instituție din județ care calculează automat taxele locale online și le încasează prin portalul de e-Guvernare

Primăria Găgești oferă posibilitatea plății tuturor taxelor locale și a amenzilor de pe orice dispozitiv …