miercuri, 27 octombrie , 2021

Incepe prohibiţia generală

Poliţia de Frontieră anunţă că, în perioada 10 aprilie – 24 mai inclusiv (45 de zile), se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul comercial, recreativ sportiv şi familial al oricăror specii de peşti în apele care constituie frontieră de stat, adică pe râul Prut, în cazul judeţului Vaslui.

pescar

 

Pescuitul sportiv efectuat cu undiţa sau lanseta în scop de agrement sau performanţă este o activitate individuală şi necomercială, iar practicarea acestei activităţi se face în baza permisului de pescuit recreativ sportiv nominal, eliberat de Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS). Permisul de pescuit este un document cu regim special, înseriat, nominal şi netransmisibil, care se poate viza în mod gratuit la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, după depunerea copiilor după: cartea de identitate, permisul de pescuit, chitanţa eliberată de ANAF sau de AJVPS privind achitarea taxei sau, după caz, cuponul de pensie.

„Foarte mulţi dintre pescarii sportivi posedă şi carnete eliberate de asociaţiile judeţene, dar acestea le atestă doar calitatea de membru. Pentru a putea desfăşura activităţi de pescuit sportiv şi a nu încălca prevederile legale, este necesară şi posesia acestui permis eliberat de AJVPS şi vizat de Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui”, spun reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.
Pescarii sportivi care nu deţin cardul plastifiat pot solicita avizul pentru activitatea de pescuit sportiv în baza chitanţei de plată sau talonului de pensie vizat de AJVPS.

Pescarii trebuie să ştie că graniţa cu Republica Moldova este o frontieră externă a Uniunii Europene, iar activităţile desfăşurate în această zonă sunt supuse controlului Poliţiei de Frontieră Române. Lipsa avizului structurii teritoriale a Poliţiei de Frontieră de pe permisele de pescuit constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 la 1.000 de lei. De asemenea, pescuitul recreativ sportiv efectuat fără permis constituie contravenţie şi se sancţionează în baza prevederilor art. 58, lit. a), din OUG 23/2008, modificată şi republicată, cu amendă de la 300 la 600 de lei şi confiscarea peştelui, icrelor etc.

Sursa:Obiectiv

Vezi si

Primăria Găgești, prima instituție din județ care calculează automat taxele locale online și le încasează prin portalul de e-Guvernare

Primăria Găgești oferă posibilitatea plății tuturor taxelor locale și a amenzilor de pe orice dispozitiv …