Atletul Andrei Anton va reprezenta Bârladul la Campionatul Balcanic U20

Datorită rezultatului extraordinar obținut, în week-end, la Campionatul Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, la proba de 3.000 metri obstacole, atletul Andrei Anton, legitimat la CSS Bârlad, se numără printre sportivii români care vor reprezenta țara la Campionatul Balcanic de Juniori 1, găzduit în week-end de Istanbul, Turcia. Acesta se află la prima participare la o competiție internațională.

Pentru a doua oară de la începutul acestui an, secția de Atletism din cadrul Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad se poate mândri cu faptul că unul dintre sportivii antrenați aici va reprezenta Bârladul, județul și țara la o competiție internațională. Dacă, pe 13 februarie, atletul Laurențiu Vrabie a luat parte la primul său concurs internațional, respectiv Campionatul Balcanic de Juniori 1 în sală (Sofia, Bulgaria), unde a alergat în proba de 1.500 metri, în acest week-end, colegul său de categorie (Junior 2 sau U18) Andrei Anton va reprezenta pentru prima dată Bârladul în afara țării. Este vorba despre Campionatul Balcanic de Juniori 1 în aer liber (Balkan U20 Championships), dedicat sportivilor cu vârsta sub 20 de ani. Concursul va avea loc între 12-13 iunie, în Istanbul, Turcia.

Sportivul Andrei Anton este antrenat de profesorul Lucian Bolgar și are doar 17 ani, așa că este inclus în ultimul an al categoriei Juniori 2, însă va alerga alături de sportivi din categoria Juniori 1, adică mai în vârstă cu câțiva ani și mai experimentați. Calificarea la prima sa competiție internațională oficială se datorează rezultatului obținut, pe 4-5 iunie, la Campionatul Național de Seniori și Tineret (U23), desfășurat la Cluj-Napoca. Atunci, Andrei a terminat cursa de 3.000 metri obstacole în doar 10 minute, 6 secunde și 66 de miimi de secundă (10:06.66). Chiar dacă nu a urcat pe podium, ci s-a clasat pe locul X la Seniori și pe locul V la Tineret, atletul bârlădean a reușit să îndeplinească baremul impus pentru Balcaniadă, așa că s-a calificat.

„Mă bucur că, pe lângă Laurențiu Vrabie, care a participat în februarie la primul concurs internațional, respectiv Campionatul Balcanic de Juniori 1 în sală, și Andrei Anton a reușit să obțină prima sa calificare la o competiție internațională oficială, în speță Campionatul Balcanic U20 în aer liber. Fiind inclus în categoria Juniori 2 și fiind la prima ieșire, nu mă aștept să cucerească o medalie, mai ales că va concura cu sportivi din categoria Juniori 1, adică de 20 de ani. Dat sper că va ști să gestioneze emoțiile și că va alerga cât poate el de bine”, ne-a declarat antrenorul Bolgar.

Delegația care se va deplasa în Turcia este formată din 49 de sportivi și 16 antrenori, iar bârlădeanul va fi însoțit de profesorul Bolgar. Reunirea lotului va avea loc astăzi, 9 iunie, la sediul Federației Române de Atletism din București. După ce fiecare va primi echipamentul oficial, delegația se va deplasa la Hotelul Ramada Plaza din capitală, unde vor efectua testul PCR. Plecarea în Turcia este programată pentru joi dimineață.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2021/06/atletul-andrei-anton-va-reprezenta-barladul-la-campionatul-balcanic-u20/

Vezi si

Avionul Londra – Chisinau a aterizat de urgenta la Iasi din cauza unei alerte cu bomba

Avionul companiei WIZZ AIR care opera cursa Londra-Chișinău a aterizat de urgență pe Aeroportul Internațional …