Bilanț: Maratonul vaccinărilor la Vaslui, Bârlad și Negrești, peste așteptări

Nu mai puțin de 1.512 persoane din județ au primit câte o doză de vaccin produs de Pfizer/BioNtech în cele trei centre mobile de vaccinare amenajate în Vaslui, Bârlad și Negrești. Așa s-a ajuns ca, în total, de la debutul campaniei de vaccinare, în județ să fie administrate 102.497 de doze.

Autoritățile județene au anunțat, ieri, 7 iunie, rezultatul acțiunilor desfășurate în cadrul Maratonului vaccinării, organizat simultan în Vaslui, Bârlad și Negrești. Așa cum rezultă din situația centralizată după cele două zile de desfășurare, în total, au fost vaccinate 1.512 persoane, toate cu ser produs de compania Pfizer/BioNTech.

Vorbim despre 924 de doze administrate la centrul mobil de vaccinare amenajat la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, care a funcționat sâmbătă și duminică, în intervalul orar 9.00-21.00. Alte 228 de doze au fost administrate la centrul amenajat la intrarea principală a Grădinii Publice Bârlad, care a funcționat doar duminică, între 10.00-18.00, iar 360 de doze de vaccin au fost administrate la centrul amenajat în incinta Sălii de Sport „Maria Pădurariu” Negrești, care a funcționat sâmbătă și duminică, între orele 09.00-19.00.

„Direcția de Sănătate Publică Vaslui mulțumește tuturor colaboratorilor implicați în derularea campaniei de vaccinare. În curând, vom vedea și rezultatele acestor eforturi! Le mulțumim tuturor persoanelor care au înțeles beneficiile vaccinării și le recomandăm tuturor să se vaccineze, aceasta fiind singura soluție pentru o viață normală. Vom continua acțiunile de imunizare fără programare în cabinetele medicilor de familie și prin centrele de vaccinare de pe raza județului Vaslui. Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului, cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european. Încurajăm monitorizarea și raportarea tuturor reacțiilor adverse, atât de către beneficiarii vaccinării, cât și de profesioniștii din sănătate”, a declarat, ieri, Mihaela Vlada, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

„Revenim la normalitate prin vaccinare!! Am finalizat cu succes maratonul numărul 4!! Alte 228 persoane s-au vaccinat, o parte cu a doua doză, alții cu prima doză! Mulțumim colegilor voluntari, mulțumim colaboratorilor pentru munca depusă și pentru întreg efortul de a opri această pandemie!”, este mesajul de mulțumire transmis de reprezentanții Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad.

Potrivit reprezentanților DSP Vaslui, care au centralizat datele din toate centrele de vaccinare din județ, de la debutul campaniei de vaccinare și până acum, au fost primite 109.688 doze, până acum fiind folosite efectiv 102.497 doze pentru imunizarea a tot atâtea persoane. Din total, 55.846 de persoane au primit doza I, iar 46.651 de persoane au primit și doza a II-a (rapelul).

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2021/06/bilant-maratonul-vaccinarilor-peste-asteptari/

Vezi si

Vești bune pentru vasluienii care au programate nunți în perioada următoare

RELAXARE… Luna iulie aduce noi măsuri de relaxare a restricțiilor, iar printre pincipalele evenimente vizate …