Au fost demarate controalele la produsele de Paște!

Având în vedere creșterea consumului de produse de origine animală și non-animală din preajma Sărbătorilor Pascale, inspectorii din cadrul DSVSA Vaslui au intensificat controalele în județ. Măsura a fost luată în scopul eliminării riscurilor îmbolnăvirii populației.

„Astfel, în perioada 28 martie – 15 aprilie, este asigurată permanența activității prin programul prelungit la nivelul DSVSA Vaslui și al CSVSAO, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. La sediul acestora vor fi afișate programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil și numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nereguli în domeniul siguranței alimentelor. Numărul de telefon al „Call Center”-ului DSVSA Vaslui, unde este organizat serviciu de permanență, este 0235/421.121, dar cetățenii pot sesiza nereguli în domeniul siguranței alimentelor și prin intermediul fax-ului 0235/421.278 și a e-mail-ului office-vaslui@ansvsa.ro”, spun reprezentanții DSVSA Vaslui.

„În toate piețele agroalimentare și în alte locuri special amenajate în care va fi valorificată carnea și celelalte produse de origine animală, de sezon, este asigurat necesarul de personal sanitar-veterinar și programul prelungit de activitate, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. Pentru eficientizarea acestor acțiuni, medicii veterinari vor solicita, ori de câte ori consideră necesar, sprijinul altor autorități competente județene/locale (primării, Consiliul Județean, Instituția Prefectului, ANAF, ANPC, Ministerul Sănătății, etc. în vederea organizării unor acțiuni comune de inspecție și control, în limita competențelor stabilite prin legislația în vigoare și în baza protocoalelor de colaborare încheiate cu alte autorități”, mai subliniază reprezentanții DSVSA Vaslui.

Funcţionarea locurilor de sacrificare a mieilor amenajate temporar este permisă numai în perioada 28 martie – 8 aprilie (premergătoare Paștelui Catolic), respectiv în perioada 3 – 15 aprilie (premergătoare Paștelui Ortodox), între orele 07.00 – 17.00.

Pentru a se asigura că toate normele legislative sunt respectate, inspectorii DSVSA, în colaborare cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui vor efectua controale în trafic asupra transporturilor de animale.

Vezi si

Cei mai putini muncitori straini din tara lucreaza la Vaslui

In județul Vaslui lucrează în prezent cei mai puțini muncitori străini din țară, 449. Dacă …