Huawei Watch Ultimate review: primul smartwatch „de lux”?

Huawei a demonstrat cu seria de dispozitive „Watch”, fie că sunt ele din gama GT sau cea „principală”, că se pricepe la construit ceasuri cu funcții smart. Compania oferă o gamă largă de produse din această categorie, la diverse praguri de preț, având câte ceva pentru fiecare tip de utilizator.

Dacă până acum Huawei vorbea aproape exclusiv cu pasionații de tehnologie, se pare că noul Watch Ultimate dorește să intre în atenția celor care sunt pasionați și de ceasuri în general, nu doar de cele inteligente. Acesta este un dispozitiv care se remarcă, în primul rând, prin materialele din care este construit, fiind comparabil din aceste puncte de vedere cu ceasurile de lux. De altfel, și prețul începe să tindă spre acea categorie de produse.

Huawei Watch Ultimate este primul smartwatch realizat din materiale comparabile cu ceasurile de lux

Cea mai lungă discuție din jurul acestui ceas ar trebui să fie despre construcție, întrucât aceasta este elementul principal care deosebește Watch Ultra de celelalte modele din gama de snartwatch-uri de la Huawei. Ultimate este primul smartwatch care nu adoptă materiale „tradiționale” pentru construcție. În locul unei carcase de aluminiu, Huawei a ales „metalul lichid”, un aliaj amorf de zirconiu, mai rezistent și decât titanul, cel mai dur material folosit anterior pe dispozitivele Huawei și ale concurenței. Acest material se folosește pe ceasuri tradiționale din gama de lux, precum Paneral Luminor sau Oskar Pascal OP48.

Metalul lichid este de 4,5 ori mai rezistent decât titanul, de 2,5 ori mai dur și este rezistent la coroziune, ceea ce îl face ideal pentru mai multe tipuri de activități. Watch Ultimate nu este doar un ceas cu design bărbătesc, potrivit pentru a fi purtat și la un costum, de exemplu, dar poate fi folosit și în oceane pentru scufundări, având funcții dedicate pentru asta, cât și pe trasee montane, promițând capabilități software avansate, autonomie și rezistență în orice tip de condiții: umezeală, căldură sau frig extrem.

Un alt material „de lux” este HNBR (Hydrogenated Nitrile Rubber), folosit în construcția curelei pentru varianta de bază a ceasului Watch Ultimate. Acesta este și cel pe care l-am testat, cu o carcasă de culoare gri închis și un cadran cu o ramă de culoare neagră. Există și o variantă superioară, cu ramă albastră, livrată cu o brățară din titan de culoare argintie. Ambele vin însă în pachet cu o brățară de cauciuc de dimensiuni mari, realizată special pentru cei care vor să folosească ceasul pentru activități de iarnă, sau la scufundări, putând atașa astfel ceasul peste echipamentul de protecție.

În cutie se găsește și încărcătorul magnetic cu mufă USB-A, dar nu și un încărcător de priză. Având în vedere că ceasul este dependent de un telefon, Huawei consideră că ai deja un încărcător de priză pentru acela. De asemenea, Watch Ultimate se încarcă și pe încărcătoare wireless Qi, sau poți alimenta ceasul prin încărcare wireless în sens invers de pe un telefon compatibil. Modelul cu brățară de titan vine și cu zale de rezervă, pentru a mări brățara.

Design-ul este cel mai apropiat de până acum de cel al unui ceas tradițional

Toate aceste elemente alcătuiesc un ceas mare, de 46mm, unul dintre cele mai mari smartwatch-uri din piață, care se potrivește mai degrabă la mâna unui bărbat cu mâini mai groase. Personal, am simțit că acest model nu mi s-ar potrivi, întrucât am mâinile cam subțiri la încheietură, iar de fiecare dată când îmi odihneam mâna pe o masă sau pe birou, se auzea impactul ceasului cu acea suprafață. Astfel, nu de puține ori pe perioada testării a trebuit să fiu ceva mai atent la împrejurimi atunci când mișcam mâinile, pentru a nu lovi ceasul de elementele din jur.

Cu toate acestea, Huawei Watch Ultimate este ceasul smart care arată cel mai mult ca un ceas tradițional, și care ar putea să „trezească” ceva interes din partea celor care până acum au ignorat spațiul smartwatch-urilor din cauza design-ului „de jucărie”. Huawei deja avea ceasuri cu design tradițional în seriile Watch și Watch GT, dar acesta este în sfârșit și construit pentru a fi comparabil. Atenția la detalii este surprinzătoare, iar ceasul se simte „premium”, fiecare element de design fiind atent realizat.

Eu sunt în general o persoană foarte atentă la detalii atunci când vine vorba despre produse, în special din gama premium. Watch Ultimate a reușit să îmi atragă astfel atenția cu logo-ul Huawei pe tot felul de mici elemente, de la încuietoarea curelei, la coroana digitală și chiar pe sistemul de prindere al curelelor.

Vezi si

YouTube pune stop clipurilor care promovează obiceiuri alimentare nesănătoase

Ușor de viralizat prin promovarea către un public numeros, mereu în căutarea de soluții pentru …