BAC 2014 VASLUI “Cultură de perle” orale după proba scrisă la limba română: “A picat Eminescu”

646x404

Proba scrisă la limba română a examenului de Bacalaureat 2014 a pus suficiente probleme absolveniţilor, cel puţin în cazul celor care au terminat profilul “Real”. Mulţi dintre elevii care au susţinut examenul la centrul de examinare din cadrul Colegiului Naţional “Gh. R. Codreanu” Bârlad au recunoscut că nu se aşteptau la aceste subiecte. “De trei ani se tot dă poezie. A fost Eminescu şi în 2012 şi eram siguri că o să avem un subiect din proză. Abia după ce am ieşit din examen am realizat că s-au împlinit 125 de ani de la decesul poetului. Am ştiut, dar nu suficient pentru o notă mare”, a spus unul dintre elevi.

Perla: “Luceafărul are 98 de versuri”

Între grupurile de adolescenţi formate în faţa liceului se dezbăteau intens subiectele primite. “A picat Eminescu”, a spus dezamăgit un tânăr abia ieşit din sala de examinare celor care îl aşteptau pe bancă. printre înjurăturile de dezamăgire, au încercat o confruntare pentru a se autoevalua: “Am scris că Luceafărul are 98 de versuri. E bine?”, a întrebat acelaşi tânăr. Colegii i-au răspuns cu un hohot de râs şi comentariul: “O să intri în topul perlelor”.

Examenul de bacalaureat continuă cu proba scrisă la Limba Română. În acest an, în judeţul Vaslui, doar 2.934 de candidaţi s-au înscris la bacalaureat, dintre aceştia peste 400 provin din promoţiile anterioare. Cifra reprezintă un record pentru judeţul Vaslui, fiind bacalaureatul cu cea mai mică prezenţă de după Revoluţie.

Aproape 75% dintre candidaţi, “experimentaţi” la română Prima probă a sesiunii de vară a examenului de bacalaureat, desfăşurată în intervalul 11-13 iunie, cea de competenţe lingvistice de comunicare în limba română, a fost trecută fără probleme de elevii vasluieni. Dintre cei 2.484 de candidaţi înscrişi, doar 65 nu s-au prezentat, iar 1.792 au primit calificativul “experimentat”, ceea ce reprezintă mai bine de 74 la sută dintre cei prezenţi. Alţi 509 candidaţi (21,04%) au fost incluşi la nivelul de competenţă “avansat”, în timp ce 118 (4,87%) au primit calificativul “mediu”.

Vezi si

Serbarea Florilor la Vaslui

Cea de a 8-a editie a Serbarii Florilor va incepe vineri, 17 mai de la …