Şi beat, şi fără permis. Un şofer fără permis a fost prins la intrarea în Bârlad cu o alcoolemie „penală”

646x404

Un bărbat de 35 ani, din comuna Puieşti, a condus un autovehicul pe drumurile publice, deşi nu avea acest drept. Mai mult, acesta se afla sub influenţa alcoolului În noaptea de 25/26.06.2014, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Bârlad, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier, l-au identificat la intrarea în municipiul Bârlad pe I. Iulian, de 35 ani, din comuna Puieşti.

Acesta conducea o autoutilitară  pe DE 581, deşi nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. „Poliţiştii au testat conducătorul auto cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea mostrelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei”, a declarat subcomisarul Mihaela Ştraub, purtătorul de cubânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (faptă pedepsită cu închisoarea de la unu la 5 ani sau cu amendă) şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere (se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani).

Vezi si

Avionul Londra – Chisinau a aterizat de urgenta la Iasi din cauza unei alerte cu bomba

Avionul companiei WIZZ AIR care opera cursa Londra-Chișinău a aterizat de urgență pe Aeroportul Internațional …